Muntatge amb una família brindant al sopar de Nadal i un cercle amb la recepta de xai amb salsa de Mercadona
SOCIETAT

La recepta de Mercadona fàcil de preparar amb què triomfaràs la nit de Nadal

Mercadona ha explicat l'elaboració d'un plat exquisit, que captivarà tothom al sopar del 24 de desembre

Encara que queden setmanes per a l'arribada de Nadal, possiblement ja estàs pensant en el menú que prepararàs per al primer sopar en família. I a aconseguir el millor, ara et pot ajudar Mercadona. Sí, perquè ha revelat una recepta que et garantirà l'èxit entre els comensals.

Es tracta d'un plat de carn molt saborós, que es presenta acompanyat d'un bon acompanyament. A més, té a favor seu que la seva preparació no és gens complicada. Mercadona t'ensenya a preparar xai amb salsa cítrica.

Receta de Paletilla de cordero con salsa cítrica

Ingredients per a la recepta de xai per Nadal

Si us interessa preparar aquesta recepta, heu de conèixer que aquests són els ingredients per a quatre persones: dues llimones, una espatlla, sal, pebre, oli d'oliva i quatre alls.

S'hi uneixen també una ceba dolça, 15 grams de mantega sense sal, 400 grams de patates, 30 grams de sucre i una pastanaga. Sense oblidar tampoc 10 grams de julivert fresc, 70 mil·lilitres de vi blanc i mitja branca d'api.

INGREDIENTQUANTITAT
 Espatlla de xai 1 unitat
 Llimes 2 unitats
 Ceba dolça 1 unitat
 Alls 4 unitats
 Patates 400 g
 Pastanaga 1 unitat
 Oli d'oliva Al gust
 Pebre negre Al gust
 Sal Al gust
 Julivert fresc 10 g
 Api 1/2 branca
 Vi blanc 70 ml
 Sucre 30 g
 Mantega sense sal 15 g

Els passos per preparar la recepta per Nadal de Mercadona

1. Salpebreu l'espatlla

Quan tinguis tots aquests productes a la cuina, posa't el davantal i prepara't per elaborar la recepta de Nadal de Mercadona. El primer és posar a escalfar el forn i després salpebrar l'espatlla de xai.

2. Al forn!

A continuació, col·loca-la en una safata de forn, al costat dels alls, i posa-hi un rajolí d'oli. Introdueix la safata al forn i mantingues-la allà durant 30 minuts a 220 º.

3. Prepara la salsa

Mentrestant, cal preparar la salsa. Per fer-ho, pica la pell de les llimones i, tot seguit, tira-la en una cassola amb aigua bullent. Tingues-la allà dos minuts, escorre-la, refresca-la i reserva-la.

Ara separa i reserva els grills d'una llimona, mentre que amb l'altra fas un suc. Aquest ho hauràs de posar en un cassó amb dues cullerades d'aigua i el sucre. Quan es dissolgui, afegeix la mantega i la pell picada i reservada, confita'l durant uns 10 minuts.

4. Incorpora els ingredients a l'espatlla

Quan treguis l'espatlla del forn, cal afegir-hi la pastanaga, la ceba, l'api trossejat i un got d'aigua. Torna a ficar-la al forn i mantingues-la allà a 180 º durant una hora.

5. Toca emplatar

Passat aquest temps, barreja els sucs de la carn amb el confitat de llimona, al qual afegiràs els grills de llimona i el julivert. Només quedarà emplatar l'espatlla amb la salsa. I també amb unes patates, que podràs fer també al forn amb el vi, sal i pebre.

Mercadona et garanteix que aquest Nadal triomfaràs entre els teus familiars si portes a terme aquesta recepta. Així que és a les teves mans seguir el seu consell o no. Això sí, al seu canal de YouTube t'ofereix més propostes com són, per exemple, lluç al forn amb salsa d'avellanes i pastís de pasta de full amb porros i bolets.