Muntatge amb un porc rostit emplatat i un cercle amb la cara del cuiner Martín Berasategui
SOCIETAT

La recepta de Martín Berasategui per preparar el millor garrinet rostit de Nadal

Si ets dels que els agraden les receptes tradicionals, dona una ullada a la proposta que porta el xef

Si encara no tens clar amb quin plat delectar els teus convidats aquest Nadal, pren nota de la proposta del xef Martín Berasategui. Es tracta d'un plat principal ideal per fascinar els teus familiars en una d'aquestes reunions que tant anhelem celebrar.

Parlem ni més ni menys que del garrí rostit amb vinagreta, una recepta nadalenca clàssica que sempre és ben rebuda. Segueix els passos de Martín Berasategui i descobreix els trucs per arrasar amb aquest deliciós plat.

Ingredients per preparar el garrí rostit de Martín Berasategui

Abans de començar amb els passos de la recepta de garrí rostit amb vinagreta de iogurt, has de conèixer tots els ingredients. Necessitaràs el següent:

INGREDIENTS
QUANTITAT
Mig garrí2,5 kg
Aigua1 got
Sal i flor de salAl gust
Escarola fresca1 unitat
Remolatxa cuita4 unitats
NousUn grapat
Iogurt bebible95 ml
Mostassa15 g
Oli d'oliva verge extra70 ml
Suc de llimona15 ml

Els passos per cuinar el garrí rostit amb vinagreta de iogurt

1. Salar i enfornar garrí

En primer lloc, hauràs de salar el garrí, però compte, assegura't de fer-ho només pel costat de la carn. Un cop el tinguis llest, fica-ho en una safata al forn amb el costat de la pell tocant la font. Pots embolicar les orelles i la cua amb paper d'alumini per evitar que es cremin.

2. Rostir el garrí

Omple un got amb aigua i aboca-la a la safata amb el garrí. Deixa que es cuini a 180 graus durant 2 hores i, cada 15 minuts, banya la carn amb l'aigua i el suc que va deixant anar.

3. Donar la volta al garrí

Quan el garrí porti una hora al forn, dona-li la volta i deixa'l rostint-se 60 minuts més. No oblidis tirar-li el líquid de la safata per sobre, cada 15 minuts aproximadament. Si ho veieu convenient, podeu afegir una mica més d'aigua a la safata.

4. Condimentar el garrí

Els darrers 20 minuts de cocció, puja la temperatura del forn a 200 graus. Abans, assaona la pell amb la flor de sal i ja no l'humitegis més. Amb això aconseguiràs que la pell quedi cruixent i amb un color daurat impecable.

5. Prepara la vinagreta

Barreja el iogurt, la mostassa i el suc de llimona fins que quedi una salsa homogènia. Afegeix l'oli a poc a poc perquè emulsioni la salsa i, a continuació, afegeix-hi sal al gust.

6. Presenta el plat

Com a suggeriment de presentació, el xef proposa portar el garrí al costat de l'escarola amb la vinagreta prèviament preparada, un grapat de nous i la remolatxa.

➡️ Societat

Més notícies: