Muntatge de Juan Roig i la part exterior d'una botiga Mercadona

SOCIETAT

La gran notícia que acaba de donar Mercadona i posa encara més content Juan Roig

Mercadona anuncia que la companyia ja compta amb més de 100.000 treballadors, tots amb “contractes fixos i de qualitat”

Mercadona, el conegut supermercat de Juan Roig, ha donat una bona notícia. I és que la cadena de supermercats valenciana va superar els 100.000 treballadors que formen part de la seva plantilla l'any 2023, la majoria d'ells a Espanya. Així mateix, Mercadona ha destacat que tots disposen de “contractes fixos i de qualitat”.

La coneguda cadena de supermercats ha fet balanç i l'any 2023 el va tancar amb 104.000 treballadors. Del total, 98.700 han estat contractats a Espanya, mentre que els 5.300 restants pertanyen al mercat portuguès. Unes xifres que determinen que Mercadona va crear 5.000 nous llocs de treball al nostre país durant aquest darrer any.

Mercadona tanca el 2023 amb 104.000 treballadors: quin salari perceben?

L'empresa de Juan Roig no només és coneguda per la seva varietat de productes i els seus preus assequibles. Els salaris dels empleats de Mercadona també acostumen a donar de què parlar.

La companyia ha exposat que el salari mínim d'aquests 104.000 empleats de Mercadona és de 1.553 euros bruts al mes. Un 17% superior al nou salari mínim interprofessional (SMI).

Paula Llop, directora de Responsabilitat Social de Mercadona, no ha volgut deixar escapar l'oportunitat de mostrar la satisfacció que això suposa per a la companyia. “És un orgull poder dir que ja som una família de més de 100.000 persones”, assenyalava.

A més, ha volgut destacar que aquest creixement s'ha produït en un context social i econòmic complicat a Espanya. El compromís d'aquests empleats “ens ha permès assolir els reptes marcats malgrat el context d'incertesa que hem viscut durant els darrers anys”, afegia Llop.

Quins llocs ocupen els 104.000 empleats de Mercadona?

Entre aquests 104.000 treballadors, hi ha diversos perfils laborals. I és que aquests empleats van des de caixers, fins a reposadors, repartidors, mossos de magatzem, personal de comunicació, etc.

El gran gruix d'empleats es troba a les botigues. Ells suposen el 82% de la plantilla, seguits per aquells que s'ubiquen al departament de logística i, finalment, els que desenvolupen la seva feina a les oficines de l'empresa de Juan Roig.

  • El 82% de la plantilla desenvolupa la seva feina a les botigues.
  • El 12% dels treballadors forma part de logística.
  • El 6% restant és personal d'oficina.

De tots, el 61% són dones, mentre que el 39% són homes. Pel que fa a l'edat de les persones que formen part de la plantilla, està força repartit.

  • El 39% dels empleats tenen entre 40 i 49 anys.
  • El 29% dels treballadors, entre 30 i 39 anys.
  • El 16% superen els 50 anys.
  • Un altre 16% el comprenen els joves fins a 29 anys.

Mercadona: Una familia de más de 100.000

Mercadona i Juan Roig mantenen el compromís

Mercadona és conscient que els treballadors són part essencial del seu èxit. Per aquest motiu, la cadena té la finalitat de crear llocs de treball estables i de qualitat, amb sous que superen la mitjana del sector.

Per aquest motiu, aquest darrer any també ha volgut augmentar el salari base dels seus empleats i els complements existents d'acord amb l'IPC. Així mateix, també aposta per la formació dels treballadors. En aquest sentit, ha destinat 110 milions d'euros a millorar les habilitats i els coneixements de la seva plantilla.

➡️ Societat

Més notícies: