Imatge de dos treballadors de la cadena de supermercats Mercadona
SOCIETAT

El sou dels empleats de Mercadona a partir de l'1 de gener del 2024

La cadena valenciana estudia millorar les condicions dels seus treballadors amb el nou conveni que entrarà en vigor el pròxim 1 de gener

Mercadona, l'empresa de distribució alimentària més gran d'Espanya, estudia una pujada salarial propera al 5% per als 95.000 empleats dels seus supermercats que formen el seu equip.

Segons informa elEconomista, la mesura es troba immersa en el pla de negociació d'un nou conveni laboral davant la fi de l'anterior, que venç aquest 31 de desembre. Així, la cadena de Juan Roig estudia canviar la manera de revalorar el sou dels seus treballs.

Mercadona estudia una pujada salarial

Els treballadors de Mercadona podrien veure com augmenta el sou aquest 2024. Tal com indiquen diversos mitjans, els sindicats de la cadena van presentar una iniciativa per a la pujada salarial. Una proposta basada a cercar que l'IPC suposi un màxim de l'1,5% de l'increment salarial.

I no només això, segons Noticias Trabajo, el sindicat també proposa tenir en compte els beneficis que deixi la cadena en una quantia que arribaria fins al 5%. Una mesura que també afectarà els complements salarials que paga Mercadona.

Els complements salarials són una de les claus d'aquesta negociació, ja que són fonamentals per als treballadors de Mercadona. Sense aquests, el sou no s'incrementaria amb el pas del temps. Segons detalla el mitjà esmentat, comissions obreres advoca per una pujada lligada a l'IPC, d'un mínim del 3,5% i un màxim del 8%.

Mercadona també estudia una reducció de la jornada laboral

A més d'una pujada salarial per als empleats, Mercadona també estudia una reducció de la jornada laboral. Els sindicats suggereixen a Juan Roig passar a tenir una jornada a 37,5 hores sense abaixar el sou. Per tant, demanen passar a fer 37,5 hores setmanals amb el mateix sou.

Fins ara, això és el que proposen els sindicats a Juan Roig, el qual tindrà la darrera paraula. A més de les modificacions anteriors, els empleats de Mercadona també busquen ampliar la durada del conveni col·lectiu.

Busquen que es quedin en vigor durant 5 anys. Per tant, volen que, si el proper comença el dia 1 de gener del 2024, s'estengui fins al 31 de desembre del 2029.