Imatge de fons d´un supermercat al costat d´una imatge d´una treballadora de Consum i una altra d´una dona amb gest d´aprovació

SOCIETAT

Ni Lidl, ni Mercadona: el supermercat amb els treballadors més amables és un altre

A la llum l'enquesta que desvela quina coneguda cadena de supermercats té en plantilla els empleats més agradables

Que un supermercat tingui més o menys èxit rau en diversos aspectes, com ara la qualitat dels seus productes o els bons preus d'aquests. Però també hi té molt a veure un factor, del qual no se'n parla tant, i és el tracte dels treballadors amb els clients.

En els darrers temps, la consultora Bain and Company ha dut a terme un estudi per conèixer quin és el supermercat que té els empleats més amables.

Aquest s'ha fet mitjançant una enquesta a consumidors dels supermercats sobre aquest i altres temes relacionats amb el nivell de satisfacció del client.

Per exemple, algunes qüestions tractaven sobre l'atenció rebuda i si els empleats de supermercat posen tot de la seva part per ajudar el client quan té algun dubte. Uns resultats que han sorprès més d'un, ja que al primer lloc no apareixen ni Lidl, ni Mercadona.

Consum és el supermercat amb els treballadors més amables

És Consum el supermercat que s'emporta el primer premi. I segons aquest estudi, té els treballadors més amables. Aquesta cooperativa fundada a València cap al 1975 posseeix més de 400 supermercats i els seus empleats valen or, segons aquesta enquesta.

I és que els enquestats els donen un 100% quant a l'amabilitat dels seus treballadors. Però aquesta enquesta no només ofereix els bons resultats de Consum sobre aquest assumpte. També han tret una nota de 99 sobre 100 en la facilitat per comprar als seus supermercats gràcies a ser accessibles i còmodes.

Sobre la qualitat de les fruites i verdures, a més de les carns i peixos, les puntuacions són força elevades. Encara que es queden per sota de les esmentades anteriorment, amb 67 i 71 sobre 100, respectivament.

Consum suma més de 21.000 empleats i apuja el sou un 3,6%

Consum té en plantilla més de 21.200 empleats i acaba d'obtenir l'11è certificat Top Employers de manera consecutiva. Estem parlant d'un premi que es concedeix a les millors empreses d'Espanya a l'hora de desenvolupar la seva feina. A més, es coneixia fa uns dies la pujada de sou en un 3,6% als treballadors.

Un altre apunt que avala la bona feina de Consum és que el mes de novembre passat va implantar la jornada laboral de cinc dies a la setmana. Amb aquesta mesura, s'erigia a la primera companyia del sector retail a fixar aquesta mesura de conciliació laboral als seus establiments. Una mesura ja iniciada a 100 d'aquests el 2021.

Val a dir que les seves competidores, Mercadona, Lidl i Alcampo, estan per davant en altres aspectes com el supermercat de Juan Roig, que venç pel que fa a les marques blanques. Sobre la millor qualitat-preu, Lidl i Alcampo estan per sobre de la resta de supermercats.

➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: