Diverses persones celebrant amb cava que han guanyat la Loteria de Nadal
SOCIETAT

Una ciutat catalana, entre les 4 amb més opcions de guanyar la Loteria del Nen

Fa molts anys que reparteixen milions i és probable que la fortuna els torni a acompanyar una edició més

El sorteig de la Loteria del Nen deixarà el 6 de gener nous milionaris al nostre país. Més enllà de les supersticions i costums de cadascú, cal tenir en compte un petit detall. I és que hi ha una sèrie de ciutats a les quals la fortuna els somriu amb més freqüència, cosa que convida a comprar-hi els dècims.

La classificació amb els municipis més premiats l'encapçala Madrid. Fins i tot en 43 ocasions ha repartit el primer premi de Reis. Entre els establiments més reconeguts de la capital es troba Doña Manolita , famosos per donar multitud de milions durant tots aquests anys.

El segueix molt de prop Barcelona. A la capital catalana ha caigut el premi gros de la Loteria del Nen en 37 ocasions. Entre els locals més afortunats hi ha El Gato Negro i la Valdés. Tampoc no cal oblidar la Bruixa d'Or, si bé aquesta està situada a la localitat de Sort.

Aquest rànquing amb els premiats amb el primer premi del Nen es completa a les primeres quatre posicions amb Bilbao i Sevilla. La capital biscaïna ha aconseguit la Grossa 19 vegades, davant dels 15 de València.

Ciutats més agraciades amb la Grossa de la Loteria del Nen

CiutatNombre de vegades que va repartir el primer premi
Madrid43
Barcelona37
Bilbao19
València15
Sevilla10
Sant Sebastià8
Palma de Mallorca6
Saragossa6
Gijón5
Santander5
Las Palmas5
Granada5
Màlaga5
Xerès de la Frontera5
Oviedo5

A l'altra banda de la balança trobem capitals de província on la fortuna els ha anat donant l'esquena. És el cas de Segòvia, Guadalajara o Zamora, que encara esperen pel primer premi.

La Loteria del Nen toca a les ciutats grans

En qualsevol cas, mai no està de més recordar que la Loteria del Nen és un joc d'atzar. Tots els números compten amb les mateixes probabilitats de sortir agraciats amb la Grossa. És a dir, 1 entre 100.000.

L'única explicació que existeix perquè toqui tant en llocs com Madrid o Barcelona és per l'elevat volum de dècims que s'hi juguen. Hi ha molta més població i reben a més una gran quantitat de turistes disposats a provar sort.

Els premis que deixa la Loteria del Nen

El sorteig de la Loteria del Nen repartirà el pròxim 6 de gener 700 milions d'euros en premis. A diferència del de Nadal , les opcions d'aconseguir algun pessic són més grans. De fet s'estima que gairebé el 40% dels números que entren en joc poden repartir una mica de diners.

El primer premi deixarà 2 milions d'euros per sèrie, davant dels 750.000 euros del segon i els 250.000 del tercer. Però el que cal tenir en compte són tots els reintegraments que sortiran afortunats i que en molts casos permetran recuperar la inversió.

Si encara no has adquirit el teu desè del Nen, ets a temps. Fins a les 10.00 hores del 6 de gener es podran comprar a les administracions.