Muntatge amb persona subjectant dècims de Loteria de Nadal i al lateral inferior dret un home decebut amb les mans al cap
SOCIETAT

Avís dels loters: els 3 números amb què no guanyaràs res a la Loteria del Nen

Si apostes per certes terminacions el més probable és que marxis de buit del sorteig del Nen el proper 6 de gener

Els experts coincideixen que totes les boles que entren al bombo per al sorteig de la Loteria del Nen tenen les mateixes probabilitats de sortir premiades. En realitat, això és cert, però hi ha números menys afortunats que al llarg de la història s'han repetit en menys ocasions.

El pròxim 6 de gener molts jugadors tindran l'oportunitat de rescabalar-se. Quan la sort ens dona l'esquena amb la Loteria de Nadal, en general tendim a confiar una part dels nostres estalvis al Nen. I no és mala idea, perquè si resulta afortunats amb El Gordo, cada dècim s'emportarà 200.000 euros.

Hi ha moltes maneres de triar els números. Alguns opten per una data especial que els porti bons records. Altres intenten evitar els 'números lletjos', que solen ser els que repeteixen moltes xifres o són massa alts o baixos.

La sort esquiva el 3 al sorteig del Nen

Però l'estadística és molt clara i ens desvetlla les terminacions que tenen menys probabilitats de sortir premiades. En primer lloc hi ha el 3, que s'ha repetit al llarg de la història en només set ocasions. Això sí, la darrera vegada va ser el 2023 amb el 89603.

Tampoc el 8 és una bona opció si vols resultar premiat amb el primer premi a la Loteria del Nen. Va sortir vuit vegades, mentre que l'1 ho va fer nou més. Per tant, seran les tres terminacions que hauríem d'evitar amb vista a aquest sorteig. Similar passa amb la Loteria de Nadal, que també compta amb els seus números maleïts.

Terminacions amb menys probabilitats de sortir premiades

Nombre

Veus que ha resultat premiat

3

7

8

8

1

9

Els números que tenen més opcions de tocar

Encara que sembli estrany, si juguem un número acabat en 0, hi ha més probabilitats que ens toqui alguna cosa. Sobretot si tenim en compte que va sortir en 22 ocasions, el triple en comparació del 3. Així ho recull la Societat Estatal Loteria i Apostes de l'Estat (SELAE).

Si per algun motiu de superstició el 0 no ens acaba de convèncer, tenim altres alternatives a valorar. A una distància considerable hi ha el 7, que es va repetir en 14 ocasions, mentre que el número 9 ho va fer en 13. El 4 i el 5 es van repetir 12 vegades, mentre que el 2 i el 6, en 11 i 10 ocasions, respectivament.

Terminacions que més vegades han sortit premiades

Nombre

Veus que ha sortit premiat

0

22

7

14

9

13

4

12

5

12

2

11

6

10