Muntatge amb una imatge de fons de l'administració de Loteria Doña Manolita i dues imatges més, una d'una dona sorpresa i una altra d'un dècim de Nadal
SOCIETAT

La desconeguda 'maledicció' de Doña Manolita, l'administració de Loteria més famosa

Doña Mañolita ha repartit sort a centenars de persones a Espanya, amb molts premis per als compradors, però hi ha un detall inquietant sobre els venedors

Doña Manolita, administració de Loteria situada al bell mig de Madrid, entre la plaça de Callao i la Puerta del Sol, és una de les més famoses d'Espanya. Té l'honor de repartir cada any premis suculents i especialment el primer premi, que ha celebrat amb els seus premiats fins a 76 ocasions.

La veritat és que, tot i el reconeixement que té aquesta administració, hi ha una cosa estranya amb Doña Manolita. En aquest cas, el que molts ja anomenen 'maledicció' i que afecta els venedors d'aquesta. Aquests, malgrat que sempre compren a cada sorteig de Nadal diversos números de la Loteria, mai no han tingut la sort que els hagi tocat el premi gran.

Estem parlant d'una contradicció curiosa i alhora inquietant. Sent l'administració que ven més d'Espanya al costat de la de Sort, no han tingut la fortuna d'emportar-se els seus propis venedors un premi considerable de la Loteria de Nadal.

A Doña Manolita no tots tenen sort

Això sí, cada vegada que els toca repartir un premi gran, estan més que satisfets per l'alegria i els milions d'euros que s'emporta tothom que resulta premiat. Aquells que celebren que els ha somrigut la sort gràcies a un dels centenars de números que ells venen per a cada sorteig nadalenc.

Juntament amb la Bruixa d'Or a Sort (Lleida) és l'administració d'Espanya que més ven i reparteix més en premis. La seva primera propietària, Manuela de Pablo, va obrir el primer negoci en un cèntric carrer de Madrid, el carrer Hortaleza. En aquest cas, va començar sent un estanc, i no va ser fins al 1904 quan la senyora Manolita va obrir l'administració número 67 al carrer Sant Bernat de Madrid.

Aquesta es va habituar a repartir espectaculars premis de forma freqüent i al final va decidir augmentar el seu negoci, obrint la mítica administració del carrer del Carme 22. Amb tot, anys més tard, la famosa Doña Manolita moria als 72 anys, cap al 1951, deixant un llegat que es manté avui dia.