Pla mitjà d'Alejandro Fernández parlant en un míting i fent un gest amb la mà esquerra cap endavant
POLÍTICA

El zasca del PP a Junts per la seva esperpèntica idea amb les empreses que van marxar

Alejandro Fernández ironitza amb la mesura de Junts de sancionar les empreses, cosa que també han criticat Artur Mas i Antonio Garamendi

El líder del PP català fa servir la seva ironia habitual per comentar la proposta de Junts de sancionar les empreses que van fugir. Se suma així una altra figura política a la llista de crítics amb la proposta. El líder dels empresaris, Antonio Garamedi, va parlar de “comunisme” i fins i tot l'expresident Mas ho ha criticat.

Junts i les sancions a les empreses

L'objectiu de Junts és aprofitar els avantatges del pragmatisme sense perdre puresa ideològica. Cosa que intenten fer des de l'inici de la legislatura, donant una de freda i una de calenta per aconseguir l'amnistia sense que els acusin de traïdors. El que va fer saltar les alarmes a Waterloo va ser una modificació que els decrets portaven a la Llei d'Enjudiciament Criminal.

Segons Junts, aquesta modificació posa en risc l'amnistia: una cosa que ERC desmenteix. Però alhora assenyalen que l'amnistia és una de tantes coses per les quals votaven que no. Diuen que els decrets suposen un perjudici econòmic per a Catalunya i que no inclouen mesures socials com abaixar l'IVA de l'oli.

Idealment, la intenció era mantenir una veu pròpia i criticar ERC per no tenir-ne. Cosa que han manifestat aquests últims dies acusant ERC de vendre's al PSOE . Però amb això de sancionar les empreses que se'n van anar el 2017 tal vegada s'han passat de frenada d'acord amb les seves pròpies reaccions.

El zasca d'Alejandro Fernández

Joan Canadell ha hagut de sortir avui mateix per intentar controlar la situació mediàtica. Ha publicat un missatge en xarxes en què critica Catalunya Radio per la seva interpretació dels fets. Junts vol que les sancions s'entenguin com a aplicació de la Llei de capitals i no com a sancions de càstig.

Això ha posat en peu de guerra els empresaris: el líder de la patronal parla de “comunisme” i que cal “estabilitat”. Fins i tot personatges convergents com Artur Mas ho han criticat, dient que és una decisió lliure de les empreses. Alejandro Fernández també ha comentat la proposta i ho ha fet per recordar allò que fa poc deia Junts:

Fernández, en definitiva, fica el dit a la nafra. De negar que el procés tingués efectes econòmics negatius i que les empreses havien fugit, ara Junts demana sancionar-les. Tot això abunda al brou de cultiu que s'està gestant a Catalunya i que determinarà les pròximes eleccions autonòmiques.

➡️ Política

Més notícies: