Infermeres protesten durant una manifestació d'Infermeres de Catalunya, el 19 de desembre de 2023, a Barcelona
POLÍTICA

Les infermeres en vaga denuncien que 'el Govern ens obliga a marxar' de Catalunya

Segueix la crisi al sanitat catalana. La Generalitat no es mou mentre les infermeres mantenen les protestes i assenyalen la fugida de talent a altres països que pateix el sector


A la Generalitat se li està complicant la crisi al sistema sanitari català. Mentre els centres de salut segueixen col·lapsats i els metges estan desbordats, el Govern segueix sense moure's respecte a les reivindicacions de les infermeres, que ja fa gairebé un mes que estan de vaga. Infermeres de Catalunya, el sindicat que està liderant les protestes per una millora de les seves condicions laborals, ha assenyalat l'executiu català i denuncien les conseqüències de la "precarietat laboral" que asseguren patir.

"Moltes infermeres, amb la formació acabada, se'n van de Catalunya per la precarietat laboral i professional", adverteixen. De fet, Laia Marsal, vicepresidenta d'Infermeres de Catalunya, posava xifres aquesta fugida de talent en una entrevista a La Directa. "És impactant saber que, al llarg del 2023, fins a 600 infermeres van demanar la baixa col·legial. 600 infermeres han canviat de país i se n'han anat a treballar a l'estranger o s'han dedicat a una altra professió", denunciava.

Més inversió en formació: una mesura estèril

Les infermeres en vaga assenyalen la contradicció que representa que el Govern inverteixi més diners a formar les especialistes. El que sembla "una bona notícia" perquè la ciutadania hauria de tenir unes "cures especialitzades", acaba xocant amb la dura realitat, que és la fugida d'aquestes infermeres formades a altres països. "Més inversió", però "menys retorn als ciutadans de Catalunya".

Per aquest motiu, Infermeres de Catalunya exigeixen a la Generalitat que deixin de "gestionar tan malament els diners". "Deixeu de pagar tants assessors i finançar mitjans privats i invertiu-los on debeu", critiquen en una altra publicació a les seves xarxes socials.

Demanen ajuda a la població

"Ciutadans de Catalunya, necessitem la vostra ajuda i solidaritat. Aquest 13 de gener, us convoquem a acompanyar-nos en un recorregut pel centre de Barcelona. Volem fer visible que el Govern ens obliga a marxar a la recerca de millors condicions laborals i professionals", explicaven per anunciar la gran protesta prevista per aquest dissabte a la capital catalana.

Infermeres de Catalunya recorden que "les nostres condicions laborals impacten directament en la vostra salut". I per aquest motiu demanen a la gent "ajudar-nos a difondre la manifestació", que començarà a les 11.00 a l'avinguda Diagonal amb Passeig de Gràcia.

➡️ Política

Més notícies: