Imatge del polític Joan Canadell, de Junts per Catalunya
POLÍTICA

Junts, ara també contra Catalunya Ràdio

Joan Canadell es pronuncia a xarxes per intentar controlar l'impacte mediàtic de la petició de Junts de sancionar les empreses

Junts lliura la batalla pel relat enmig de la tramitació dels decrets de Sánchez. Després de les dures crítiques a ERC, els de Puigdemont critiquen ara els mitjans. Joan Canadell ha parlat sobre el tractament informatiu de Catalunya Ràdio : “vigileu, hi ha més política que informació...”

Junts: semblar durs

Junts va decidir agafar un camí i ho està seguint: tornar al pragmatisme i fer-ho amb un perfil molt dur. Els tres decrets de Sánchez són la primera oportunitat que han tingut per assajar aquest nou paper. També per desmarcar-se d'ERC, el rival més immediat, i agafar cos de cara a les autonòmiques.

El sentit del seu vot se sabrà avui, encara que ja han dit que votaran que no. Si més no, diuen, que el Govern cedeixi a la llista d'exigències que plantegen des d'aquest perfil dur. Amb les sancions a les empreses que varen marxar el 2017 com a últim assumpte que han posat damunt la taula.

Aquesta situació té com a derivada el control de l'impacte mediàtic. ERC hi votarà a favor perquè diuen que l'amnistia no està en risc i perquè els decrets inclouen mesures socials. I precisament d'això és del que Junts es vol desmarcar: que els presentin com a intransigents que tomben majories.

L'última figura que ha sortit per controlar aquest foc ha estat Joan Canadell, que amb aquest missatge criticava Catalunya Ràdio:

La feblesa mediàtica de Junts

En termes mediàtics, Junts vol plantar una idea: que el risc sobre l'amnistia no és l'única cosa pel que voten en contra. Que també hi ha altres assumptes pels quals voten que no: des de finançament fins a assumptes socials. Això i que els decrets es votin per separat.

L'última carta que els neoconvergents han afegit al castell de cartes és la de sancionar les empreses que se'n van anar. Ells insisteixen que volen que es compleixi la Llei de capitals, que obliga que la seu de les empreses sigui on es produeix. Cosa que els permetria multar les empreses que se'n van anar durant el seu propi mandat.

El cas és que, amb tant de maximalisme negociador, han aconseguit que se'ls vegi com els intransigents del "govern progressista", en paraules de Patxi López. Cosa que volen desactivar encara que sigui criticant els mitjans catalans.

➡️ Política

Més notícies: