Primer pla de la líder dels comuns a Catalunya, Jéssica Albiach, amb un vestit vermell i cara d'incredulitat
POLÍTICA

Jéssica Albiach (Comuns) carrega contra Podemos i envia un avís a Yolanda Díaz

Explica que la separació entre les dues formacions va ser “dur” i aprofita per marcar terreny davant Sumar

La líder dels Comuns també participa en la guerra entre Sumar i Podemos. Critica que Podemos no permetés la doble militància i assenyala que la separació entre tots dos partits ho va viure “fatal”. Així mateix, té un missatge per a Yolanda Díaz: no contemplen presentar-se amb la marca Sumar a les properes autonòmiques.

Un “trencament emocional”

La separació entre Podemos i Sumar ha estat “dur” per a Albiach i ho ha viscut “fatal”. Això ha explicat la líder dels Comuns en una entrevista recent a RTVE. S'ha lamentat pel que ha passat entre les formacions i ha aprofitat per marcar terreny electoral.

Dedica crítiques a Podemos: “Vaig sentir que em feien fora”, ha dit sobre la decisió del partit de no permetre la doble militància. Una cosa que Podemos va fer per definir allò que ara mateix està intentant per tots els mitjans: ser un partit propi. Això, explica Albiach, va suposar un “trencament emocional i polític” perquè ella va ser una de les fundadores de Podemos a Catalunya.

Les seves declaracions també han deixat espai per a qüestions electorals, cosa que preocupa molt a Sumar. A les eleccions gallegues, la candidata no acaba de funcionar i a Euskadi han ofert a un membre de Podemos ser cap de llista. A Catalunya, Albiach diu que intentarà que vagin tots plegats, però no amb el nom de Sumar.

Comuns: l'antiga Iniciativa

El cas dels Comuns és particular perquè 'de facto' controlen Sumar. De fet, si els Comuns controlen Sumar, els que controlen els Comuns són els de l'extinta Iniciativa per Catalunya. Albiach, Colau, l'ara ministre Urtasun, Aina Vidal i d'altres provenen d'ICV.

Passa que els Comuns sí que tenen marge per enfrontar-se a la fagocitació de Sumar. Fa relativament poc, Yolanda Díaz es va haver de desmarcar de la petició d'un referèndum que va venir des de les seves pròpies files. També de la decisió de Colau de votar juntament amb el PP per fer alcalde Collboni.

Amb tot, els Comuns tenen força per fer realitat allò que Albiach ha deixat caure a l'entrevista: que no aniran sota el pal·li de Sumar. Intentarà, diu, que tots vagin junts. Però si no s'aconsegueix, Sumar no s'apuntarà el gol.

➡️ Política

Més notícies: