Les xarxes diuen prou a la darrera ocurrència de la conselleria de Feminismes del Govern
S'acumula la indignació davant de la proposta d'una 'senyalització de seguretat i salut laboral més inclusiva'
El Departament d'Igualtat i Feminismes potser és el més polèmic de tots els departaments de l'actual Govern. Per a molts, la seva feina està molt allunyada de les necessitats reals de les dones i, per contra, centrada en temes minoritaris. El que és segur és que les publicacions d'aquest Departament no solen tenir gaire bona acollida a les xarxes.
Només cal repassar les seves publicacions per Nadal sobre el calendari d'advent feminista o la “Mare Noel” per comprovar-ho. O també el pla que van presentar per combatre l'anomenada “pressió estètica”. Els exemples són abundants i la dinàmica idèntica: rebuig.
"Si us plau, que s'acabi ja aquesta legislatura"
Ara s'ha tornat a repetir aquesta tendència. A través del compte institucional del Govern a X, s'ha anunciat la darrera iniciativa de la consellera Verge. Es tracta d'una “senyalització de seguretat i salut laboral més inclusiva”. És a dir, nous perfils als ninots i imatges que apareixen a la senyalètica.
Com diem, aquesta mena d'anuncis i activitats desperten la indignació ciutadana. Sobretot quan es presenta un greuge comparatiu amb altres assumptes. Així, els usuaris parlen de la inseguretat, de l'informe PISA, de la situació a les presons o de l'augment de les violacions, que a Barcelona han augmentat un 50,9%.
Certament, és un patró recurrent. Aquest últim missatge del Govern, per exemple, acumula gairebé tres-centes respostes i de moment no sembla que n'hi hagi gairebé cap - literalment, gairebé cap - que mostri el seu suport a aquesta mesura.
Així mateix, cal destacar un altre patró: que cada cop més es fa referència a la 'malversació'. Es tracta d'un sentiment general que creix en xarxes i que denuncia aquesta mena de malversació light sustentada en motius ideològics. Els coneguts com a 'xiringuitos' potser són el paradigma d'això.
“No amb els meus impostos!”, “Aquestes coses surrealistes només passen a Catalunya”, “Mentre les dones ens sentim cada vegada més insegures, el Govern de Catalunya continua malbaratant els diners” o “Si us plau, que ja s'acabi aquesta legislatura”. Aquesta és el to general de les respostes.
Més notícies: