Gabriel Rufián i Salvador Illa en una foto muntatge

POLÍTICA

Gabriel Rufián, Salvador Illa i la cara més trista de la política

El Congrés va viure una jornada trista, amb la cara més fosca de la política i tot per intentar esgarrapar quatre vots

La comissió d'investigació del Congrés dels Diputats sobre la compra de mascaretes i el cas Koldo va viure aquest dilluns un espectacle vergonyós. Gabriel Rufián va aprofitar la precampanya electoral a Catalunya per atacar Salvador Illa, oblidar-se del que realment s'estava tractant i per esgarrapar quatre vots.

Així funciona la política avui dia, on el que importa són els trackings, les enquestes i les intencions de vot. I, és clar, no està Esquerra per tirar coets, de manera que toca treure tota l'artilleria contra el líder del PSC i anterior ministre de Sanitat. El que buscava Rufián era treure un titular a Salvador Illa per al seu Twitter, mentre que el socialista no donava crèdit al que estava passant.

"Vostè ha dit que no va voler fer política durant la pandèmia. Per no voler fer política, va deixar el Ministeri per presentar-se a una campanya electoral", li deia Rufián en un moment determinat. La resposta d'Illa va ser clara: "Vostè em nega el dret a presentar-me a unes eleccions?".

Primer pla de Gabriel Rufián, polític d'Esquerra Republicana, amb la mirada perduda al Congrés dels Diputats

I, com deia l'acudit d'Eugenio, així tota l'estona. Gabriel Rufián recordant a l'exministre que la comissió no era "d'un acte de campanya", quan havien estat ERC i Junts els que havien exigit la compareixença d'Illa.

La veu d'ERC al Congrés va intentar relacionar Koldo amb el cap de files dels socialistes catalans. Mentrestant. Salvador Illa recordava una vegada i una altra que el principal proveïdor al Ministeri de Sanitat "no va ser cap" de les empreses vinculades al cas Koldo.

El problema per a l'exalcalde de la Roca del Vallès és que Rufián feia les seves insinuacions sense dret a rèplica, com ja ens té acostumats l'influencer i polític. "Què diu? No sabia res? Què són errors i passava per allà? Que tot era molt complicat?", va dir en un moment determinat, cosa que no va agradar massa a Illa, que no podia ni respondre.

Plànol mitjà de Pere Aragonès i Salvador Illa asseguts i donant-se la mà

El judici de Gabriel Rufián

Era un interrogatori, però en alguns moments semblava un judici condemnatori. Cosa que només s'entén tenint en compte que hi ha eleccions el 12 de maig i que les perspectives d'Esquerra no són gens bones. No és que Salvador Illa no s'hagi d'explicar, més faltaria, el problema és el tracte a un dels teus socis al Parlament, al Congrés, a les Diputacions i Ajuntaments.

Gabriel Rufián va treure el Codi Penal a Illa, el va comparar amb el Correcamins i es va mostrar "profundament decebut". Va assumir que a l'exministre "l'havien estafat", assegurant que "hi ha tomàquet". Tots coneixem el to de Rufián, és cert, i potser no ens hauria d'estranyar. Tot i això, no deixa de sorprendre que fins i tot ERC, que presumeix de valors republicans, utilitzi el costat més arisc de la política per esgarrapar uns quants vots.

A Salvador Illa se l'ha de fiscalitzar, com a qualsevol càrrec públic. Si hi ha qualsevol dubte de la seva gestió, cal investigar, és clar que sí. El problema és quan hi ha barra lliure perquè hi ha eleccions. Segur que a Pere Aragonès no li agradaria passar pel mateix a menys de tres setmanes del 12 de maig.

➡️ Política

Més notícies: