Tània Verge asseguda en un sofà, amb ulleres de pasta vermelles i somrient
POLÍTICA

La Conselleria de Feminismes gastarà 10 milions per 'combatre la pressió estètica'

El Govern ha anunciat i explicat el seu nou pla per fer front a l'anomenat fenomen de la 'pressió estètica'

Queda aprovat oficialment el pla del Govern per combatre la pressió estètica. Aquest pla sorgeix del Departament dʻIgualtat i Feminismes i costarà 10,6 milions dʻeuros. Com anuncia el mateix missatge del Departament, Catalunya serà 'pionera en la lluita contra la pressió estètica'.

Algunes de les mesures més destacades

En l'explicació que ha ofert, la Conselleria parla que l'anomenada pressió estètica 'impacta sobre l'autoestima i la salut'. Assenyalen també que el pla en qüestió 'ataca les causes com les conseqüències' d'aquest assumpte. Perquè, per exemple, segons les dades de 'l'Institut Català de les Dones', el 47% de les noies entre 12 i 16 anys volen aprimar-se.

El pla contempla diverses línies d'actuació a diversos sectors: des de la moda fins a l'esport i passant per la publicitat, entre d'altres. Així, per exemple, promocionaran la 'diversitat corporal' a la programació de 3cat i en altres 'operadors públics i privats'.

A l'àmbit de la moda - protagonista en temàtiques estètiques - la Conselleria parla 'd'assegurar la disponibilitat de talles per a tots els cossos'. Així com convidar a la 'incorporació de cossos diversos' als esdeveniments de la moda. Les mesures, en fi, són múltiples.

Les xarxes protesten

Aquesta 'resposta coordinada' del Govern contra la pressió estètica costarà gairebé 11 milions d'euros. I involucrarà més d'una Conselleria encara que, atesa la naturalesa del 'pla', serà la d'Igualtat i Feminismes la que ho aplicarà.

Sigui com sigui, l'anunci a les xarxes socials no ha acontentat els usuaris. En línies generals, han protestat per fer servir recursos públics en aquest assumpte en lloc de, per exemple, la sequera o el sistema educatiu. Algunes de les respostes han estat molt irades:

Captures de tres tuits criticant el nou pla presentat per la conselleria de Feminismes

En els pròxims mesos, doncs, s'aplicarà el pla, que contempla 68 accions i 8 àmbits d'acció. Ara com ara, l'acollida que ha rebut no ha estat del tot positiva.