Muntatge de fotos de primer pla de Narcís Michavila amb rostre neutre i Sílvia Orriols amb rostre somrient

POLÍTICA

Narciso Michavila: 'Aliança Catalana podria entrar al Parlament amb 3 o 4 escons'

El president de GAD3 dubta 'moltíssim' que el nacionalisme no sumi majoria absoluta al Parlament

Les eleccions catalanes venen amb diverses incògnites. La principal d'elles és el lideratge del processisme entre Junts i ERC. Gran part de l'estabilitat de la legislatura passa per aquesta pugna entre els dos partits.

De la mateixa manera, també cal aclarir si els pronòstics per a ERC són tan malastrucs com alguns diuen. Fins ara, les enquestes i els sondejos apunten a un deteriorament de la formació republicana. Però alguns intueixen un veritable daltabaix.

A tots aquests reajustaments de l'espai electoral nacionalista també hi ha el gran dubte d'Aliança Catalana. Pels sondejos i les declaracions dels seus simpatitzants, sembla que la lluita està per passar el mínim del 3%. En aquest sentit, les enquestes més recents apunten que, si hi entra, serà per la mínima i per Barcelona. És a dir, que Orriols no estaria al Parlament per presentar-se per Girona.

Un relat alternatiu

Un dels gurus electorals més mediàtics d'Espanya, Narciso Michavila, president de GAD3, ho veu diferent.

D'entrada, planteja dubtes sobre l'enfonsament del procés. Per contra, Michavila diu que “jo dubto moltíssim que[el nacionalisme]no sumi majoria absoluta en escons”. Això és una negació completa del relat que el PSC agafa el testimoni del procés al 12M.

“Hi ha un Puigdemont molt fort”, assenyala el sociòleg. Segons Michavila, aleshores, l'estratègia personalista de Junts al voltant de Puigdemont dona fruits i capitalitza la llei d'amnistia. És a dir, la idea que torna el 'president a l'exili'.

Ara bé, no tot és degut a l'auge de Puigdemont. "Cal introduir un nou partit", diu amb referència a l'equació nacionalista. I aquest partit no és cap altre que Aliança Catalana.

Novament, Michavila nega la més gran d'aquests dies: que Aliança Catalana potser obtindrà un únic diputat per Barcelona. Segons l'enquesta que preparen per als pròxims dies, “a GAD3 estem manejant xifres molt superiors a l'escó”. I preguntes de quines xifres contemplen, parla d'un “mínim” de tres o quatre escons.

➡️ Política

Més notícies: