Primer pla de Tània Verge parlant amb un micròfon a la boca al Parlament de Catalunya
POLÍTICA

Les xarxes cremen després de l'última ocurrència de Tània Verge sobre els empadronaments

El Govern demana empadronar a qui visqui 'en coves' i que la policia vagi sense uniforme per detectar possibles fraus

Tània Verge ho ha tornat a fer. La Conselleria d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat torna a estar a l'ull de l'huracà per una polèmica circular que ha enviat els Ajuntaments respecte als empadronaments.

Ha estat Sílvia Orriols, líder d'Aliança Catalana i alcaldessa de Ripoll, qui ha fet pública les directrius que el Govern vol imposar a les administracions locals a l'hora d'empadronar nous ciutadans. I les xarxes no han tardat a esclatar davant les ocurrències de la Conselleria liderada per Tània Verge.

Plano medio de Tània Verge en un atril de la Generalitat de Catalunya, cabizbaja y escribiendo

El document de la Generalitat exigeix als Ajuntaments diverses qüestions que han indignat a molts. Entre elles, per exemple, "resoldre amb celeritat" les peticions d'empadronament. Tot i que legalment les administracions locals tenen tres mesos per fer les comprovacions per evitar empadronaments fraudulents, el Govern posa presses perquè s'acceptin les sol·licituds. Però n'hi ha més.

"Empadronar les persones que visquin de forma irregular (ocupacions)", "acceptar infrahabitatges (barraques, caravanes i coves) com a domicilis vàlids", "empadronar a l'ajuntament o a qualsevol altra dependència municipal persones sense domicili" o que les comprovacions que hagi de fer la policia per evitar empadronaments fraudulents les facin “amb agents no uniformats, sense l'uniforme reglamentari” han estat alguns dels punts més polèmics.

Com a alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols ja ha deixat clar, tant a la població com a la Conselleria d'Igualtat i Feminismes, la seva "voluntat de no adherir-me a un decàleg que comportarà empadronaments fraudulents i, conseqüentment, l'ús fraudulent dels nostres serveis socials i els nostres recursos públics".

"M'oposo frontalment a mesures tan temeràries i irresponsables", ha afegit. Deixant clar, a més, que “a Ripoll seguirem fent comprovacions i garantint que el padró no contingui dades errònies ni inventades”. "No tenim vocació de ser cap ONG sinó d'actuar com allò que som, el govern municipal i legítim" de Ripoll.

Davant d'aquest document, les xarxes han esclatat. "Gràcies Sílvia per mantenir-te tan ferma i decidida. Les lleis o es compleixen totes o cap", deia una usuària. "Govern, sou uns farsants", "són polítiques irresponsables", "hem de ser tots iguals davant la llei", "sense ordre no es pot viure amb seguretat", "a les properes eleccions els hem de fer fora" o "algun dia algú haurà d'explicar i rendir comptes d'aquest despropòsit", són alguns dels comentaris que s'han abocat a les xarxes les últimes hores contra el Govern, Tània Verge i la Conselleria d'Igualtat i Feminismes.

El decàleg en qüestió impulsat pel Govern compta amb el suport de la Conselleria d'Igualtat i Feminismes, de la Secretaria de Governs Locals de la Generalitat, la Diputació de Tarragona, l'Associació de micropobles de Catalunya i els Ajuntaments de Barcelona, Girona, Lleida , Reus i el Prat de Llobregat.

➡️ Política

Més notícies: