Muntatge amb un primer pla de Sílvia Orriols de perfil rient i de fons una imatge presa des d'un balcó d'una concentració davant de l'ajuntament de Ripoll amb unes desenes de persones
POLÍTICA

Immigrants es queixen que Sílvia Orriols compleixi la llei amb els empadronaments

En un reportatge de Catalunya Ràdio, magribins i musulmans critiquen que l'alcaldessa de Ripoll vulgui comprovar si realment viuen on diuen que viuen


La polèmica artificial creada pel càrtel processista respecte a la política d'empadronaments que està fent Sílvia Orriols a Ripoll està arribant a uns nivells totalment surrealistes. En un reportatge emès pel programa El Matins de Catalunya Ràdio, diversos immigrants -principalment magribins i musulmans- s'han queixat del protocol que està seguint la líder d'Aliança Catalana a l'hora d'empadronar nous ciutadans en aquesta localitat de Girona. Un protocol que s'ajusta a la legalitat i que, avui dia, ningú no ha pogut demostrar el contrari.

"Creix el malestar a Ripoll pel control policial de l'empadronament", afirma el presentador Ricard Ustrell, que factura gairebé dos milions d'euros públics per fer el programa matinal de Catalunya Ràdio. I afegeixen que “l'Ajuntament envia agents de la policia local a comprovar el domicili de veïns que han sol·licitat el padró”, quelcom que ha fet augmentar “la inquietud entre els veïns d'origen magribí i musulmà”.

La ràdio pública catalana dona veu a representants de la comunitat musulmana, que diuen que se senten assenyalats per Sílvia Orriols i l'acusen de “deixar la comunitat sense sortides”. Catalunya Ràdio també explica que l'alcaldessa diu que aquesta fiscalització permet detectar casos de frau i sobreocupació d'immobles, però es queixen que no hagi aportat dades sobre quantes sol·licituds irregulars s'han identificat.

En resum, Sílvia Orriols el que fa és aprofitar els tres mesos que li permet la llei per comprovar la legalitat i la veracitat de la informació presentada pels veïns que es volen empadronar. Ho fa enviant la policia local per determinar si els sol·licitants del padró viuen realment on diuen viure. Es tracta d'un procediment que també permet la llei actual.

De fet, en el reportatge de Catalunya Ràdio acaben parlant amb Montserrat Iglesias, directora de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral, que els confirma que Sílvia Orriols no està cometent cap delicte. Només ho faria en el cas que es demostrés que aquest procediment només l'aplica amb persones de certs orígens. Un fet que ningú no ha pogut demostrar.

Passen els mesos i segueix augmentant la pressió dels mitjans públics i subvencionats sobre una Sílvia Orriols que, amb tota la informació que es coneix avui dia, compleix estrictament amb la llei a l'hora d'empadronar nous habitants a Ripoll.

➡️ Política

Més notícies: