Pelea con cuchillos y machetes en Tarragona POLÍTICA

VÍDEO | La violència, desbocada a Catalunya: baralla entre estrangers amb matxet

És el cinquè atac amb ganivet a Tarragona en menys d'una setmana

Catalunya està vivint les hores més crítiques pel que fa a la seguretat que es recorden en molt de temps. Els set crims ocorreguts en menys d'una setmana han posat de manifest la gravetat de la situació. I han desmuntat de cop la idea del Departament d'Interior de la Generalitat que només són casos aïllats, percepcions i bulos difosos per l'extrema dreta.

Només unes hores després dels tres assassinats ocorreguts a la revetlla de Sant Joan, diumenge passat, apareixen noves imatges molt preocupants. L'escenari és novament Tarragona. Les imatges van ser gravades i pujades a les xarxes socials com a testimoni de la violència que pateixen els veïns dia a dia a Catalunya.

El vídeo mostra uns estrangers enfrontant-se amb ganivets i matxets al mig del carrer i a la llum del dia. Tarragona és una de les ciutats catalanes que experimenta amb més intensitat la ràpida degradació de la convivència i la inseguretat.

Violència desfermada a Tarragona

Fa només uns dies, Tarragona va ser l'escenari de dos incidents que va posar en relleu el drama de la multireincidència a Catalunya. Un magribí va ser detingut després d'una agressió amb un bat de beisbol. Va ser posat en llibertat al cap d'unes hores, i dies després, aquella mateixa setmana, va atacar amb un ganivet un transeünt i una noia menor d'edat.

Tarragona també va viure un Sant Joan sagnant, amb tres apunyalaments, dos a Torreforta i un altre en una discoteca del centre de la ciutat. La cultura del ganivet sembla haver-se instal·lat definitivament a la capital tarragonina. Per a mostra, les imatges arriben de la baralla que va tenir lloc ahir a la tarda.

Nou incident

La baralla ha tingut lloc al barri de Sant Pere i Sant Pau, ahir a la tarda. Dos joves s'han enfrontat i un ha tret un matxet de grans dimensions per atacar el seu adversari. Pel que sembla els dos implicats es coneixien, i es van citar per solucionar cops de matxet un enfrontament que es va originar dies enrere.

Un ha patit una ferida a la cama i ha hagut de refugiar-se en un portal, abans d'anar a l'hospital per ser atès. L'atacant ha fugit del lloc, mentre els Mossos han obert una investigació per investigar-lo i aturar-lo.

Hartatge dels ciutadans

El partit Aliança Catalana ha posat el crit al cel pel cinquè atac amb ganivet a Tarragona aquesta darrera setmana. “Tarragona està totalment immersa sota la cultura del degollament”, han publicat a les seves xarxes socials, “et diran que són percepcions, però les imatges i els fets són els que són”.

Els comentaris a la publicació demostren el cansament dels catalans. Temen que algun dia passi “una cosa realment grossa”, i adverteixen que llavors els responsables de la seguretat no tindran lloc on amagar-se.

“Els polítics, el govern, els mossos, no fan res per canviar les lleis? Què més ha de passar? Estem tontos o haurem d'anar amb pistola pel carrer?”, pregunta un ciutadà indignat.

Molts opinen que la situació està “totalment fora de control” i que l'única solució seran les “patrulles ciutadanes”. Hi ha certament la sensació que aquest govern no és capaç de garantir la seguretat dels ciutadans.

➡️ Política

Més notícies: