Gonzalo de Oro amb un tractor i un cartell d'Agenda 2030 ratllat
POLÍTICA

Vox inicia a Catalunya una ofensiva contra l'Agenda 2030

La formació d'Abascal capitalitza el discurs antiglobalista que sempre ha presentat i des dels ajuntaments de la província de Barcelona demanen la derogació del Pacte Verd


Més suports partidistes a les protestes dels pagesos. En aquest cas, Vox, que ja feia temps que es posava en contra de l'agenda globalista i la legislació de Brussel·les. Els seus grups municipals als ajuntaments de Barcelona anuncien que demanaran la derogació del Pacte Verd europeu.

Objectiu: el descontentament agrícola

Com hem explicat aquests dies, les protestes dels pagesos són una mina electoral per als partits. Assumpte diferent és que ara tots es posin en contra d'una legislació que, aleshores, no se sap qui l'ha aprovada. ERC, per exemple, que té molts altres problemes al Govern, s'ha posat aquests dies el vestit de defensora de la terra i dels pagesos.

Junts també, ahir Sánchez va dir que “estava amb el camp”, el PP també diu sortir en defensa dels agricultors i la Comissió Europea fa una mica de marxa enrere. És a dir: hemeroteca al marge, cap partit no es vol posar en contra dels agricultors. Però la veritat és que hi ha partits que ho tenen més fàcil que altres.

En aquest sentit, a Vox, el vent, li ve de popa i l'empeny. És de les poques formacions que abans d'aquests problemes ja es posicionava en contra de la legislació europea. I ara, que per tot el continent ressorgeix la idea "d'interessos nacionals”, Vox capitalitza aquesta inversió ideològica.

Anunci de Vox des dels ajuntaments a Barcelona

Mitjançant un comunicat a la seva pàgina web, la formació ha anunciat una petició des dels seus grups municipals a la província de Barcelona per derogar el Pacte Verd europeu. Expliquen que és per defensar “els interessos nacionals des dels ajuntaments on té representació”.

Assenyalen que la legislació europea, corroborada fins ara pels diferents governs nacionals, té un “marcat caràcter globalista”. Per això, continuen, la seva aplicació ha estat “a l'esquena dels interessos socials i econòmics dels espanyols”.

Les paraules i expressions usades en el comunicat revelen que, ara més que mai, Vox reforçarà el discurs identitari que ha presentat durant els darrers anys. En aquest sentit, parlen de “sobirania alimentària de les nostres nacions”, “producte nacional”, “el nostre poble”, etc.

Pel que fa a la província de Barcelona, el grup parlamentari de Vox ha fet coincidir l'arribada dels tractors a la ciutat amb l'anunci de demanar la derogació de la llei europea. “La moció demana, entre altres mesures, la derogació de totes les polítiques inspirades al Pacte Verd Europeu i a l'Agenda 2030. Així com la suspensió d'acords comercials amb països tercers que permetin la importació de productes que no compleixin les exigències fitosanitàries imposades als nostres productors”, conclou el comunicat.

➡️ Política

Més notícies: