Muntatge de Roger Montañola i una dona àrab

POLÍTICA

La viral reflexió de Roger Montañola sobre la immigració il·legal a Catalunya

Posa el focus en què el problema no és que vingui immigració, sinó que cal 'compartir valors'

L'exdiputat d'Unió - i recent convidat al pòdcast La Catalunya Woke - ha intervingut al programa “Queremos Opinar” de 8TV. Les seves paraules referint-se al problema de la immigració irregular han tingut força abast. “Tenim una pájara mental basada en uns polítics incapaços”.

El debat de la immigració

La immigració és un dels temes protagonistes de la política espanyola i, sobretot, catalana. Les dades mostren que l'any passat va ser gairebé de rècord a l'arribada de persones de manera irregular. Això ha generat problemes d'assimilació i gestió.

A Catalunya, per exemple, el Departament del conseller Campuzano ha hagut de treballar a màxima velocitat per habilitar centres de menors no acompanyats. No sense polèmica, és clar. Recentment, per exemple, sabíem que l'ajuntament de la localitat de Foixà es negava a albergar un d'aquests centres.

I és que aquest tema genera precisament això: polèmiques. Les dues postures més extremes són les que demanen una assimilació completa dels migrants i les que demanen tancar fronteres i fer deportacions. Entre tots dos punts hi ha una paleta de grisos en què se sent representada gran part de la ciutadania. I les paraules de Roger Montañola reflecteixen força bé aquest sentiment general.

“Evidentment que hi ha d'haver immigració”

Montañola destaca el joc de trilers entre partits polítics amb el tema de la immigració i les comunitats estrangeres residents. Posa l'exemple dels "partits catalans d'esquerra". Sobre això, diu Montañola que “es barallen per posar el cartell més gran” per felicitar el Ramadà i després, per Nadal, feliciten el “solstici d'hivern”.

Sobre el tema clau de la immigració, comença per apuntar una cosa que sembla evident ateses les perspectives demogràfiques: “hi ha d'haver immigració”:

Ara bé, que la immigració sigui una necessitat no implica que s'hagi de fer de manera desordenada perquè això genera desestabilització social. De fet, el mateix Gobierno situa la immigració irregular com una de les prioritats de la seguretat nacional. Per això, com diu Montañola, “no és cap problema de color, és un problema de compartir valors de vida”. És a dir, que la immigració ha d'arribar de manera ordenada i cal integrar-la respectant els valors fonamentals del país receptor.

➡️ Política

Més notícies: