Muntatge amb foto de personatges

POLÍTICA

El discurs de Samuel Vázquez sobre violència i dones que desmunta Tània Verge

L'expert en seguretat recorda que hi ha milers de persones cobrant molts diners del negoci de la violència de gènere

L'assassinat d'una dona i els seus dos fills en un nou cas de violència de gènere a Catalunya ha provocat la reacció immediata de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge. A més de condemnar el crim, ha assenyalat que aquest 2024 està sent un any “molt cru” amb cinc dones i cinc menors assassinats a Catalunya. Unes “xifres intolerables”, segons la consellera, que ha anunciat la reunió urgent d'un “grup d'anàlisi” per crear una “comissió d'experts”.

Les declaracions de la consellera han estat la gota que ha fet vessar el got de la paciència dels ciutadans, cansats de veure com el Govern utilitza els problemes greus per continuar creant xiringuitos i alimentant alts càrrecs. Arran d'això, han tornat a ressonar les paraules de Samuel Vázquez, president de l'Associació Policia del Segle XXI, contra el negoci de la violència de gènere. El seu discurs, pronunciat fa mesos, torna ara a l'actualitat per desmuntar Tània Verge.

Samuel Vázquez sobre el negoci de la violència de gènere

Samuel Vázquez va recordar que vint anys després de l'aprovació de la llei contra la violència de gènere, “el nombre d'assassinades no baixa”. El motiu és que “heu convertit el drama en un negoci polític que només us va bé a vosaltres”. Les víctimes acaben perdudes entre papers i papers de denúncies mentre hi ha cada vegada més càrrecs, direccions generals, secretaries d'estat, ministeris, organitzacions, fundacions….

De forma profètica, Samuel Vázquez diu que “no es pot anar a Twitter cada cop que hi ha una mort dient no pararem fins a…”. Segons diu aquest “fins” és mentida, perquè sempre continuarà havent-hi crims, i la seva única intenció és “continuar guanyant diners”. Aquest expert en policia i seguretat recorda que “tots els negocis tendeixen a expandir-se ia perpetuar-se”, i per tant, “si converteixes el drama en un negoci, el drama tendeix a expandir-se ia perpetuar-se”.

Segons ell tot va en una direcció, que és “crear aquests problemes per mantenir pressupostos gegantins”. Recorda que a Europa “milers de persones viuen amb sous de tres mil, quatre mil, cinc mil euros”, i pregunta retòricament si “creieu que volen que això s'acabi”. Samuel Vázquez adverteix que “estem atrapats a les pitjors mans en el pitjor moment”.

➡️ Política

Més notícies: