Un home amb ulleres i vestit fosc està assegut en un banc de fusta amb tapisseria vermella.
POLÍTICA

Veïns de Santa Coloma, Cornellà i Barcelona responen a Salvador Illa

El líder del PSC ha tret pit per la 'transformació' dels municipis sota el seu govern

El president de la Generalitat Salvador Illa ha aprofitat el debat de política general al Parlament per reivindicar la gestió del PSC als municipis de l'àrea metropolitana. La CUP va qüestionar la “tercera transformació” que guia el govern d'Illa i va proposar mesures rupturistes per canviar les coses de debò. El líder del PSC va respondre que "vostès no prediquen amb l'exemple als ajuntaments on governen", en referència a Berga i Girona.

El president de la Generalitat, Salvador Illa, parlant des del faristol del Parlament de Catalunya

En canvi, va posar en valor la “transformació” de les ciutats on el PSC ha governat. Li va preguntar a la diputada de la CUP si sabia “com es vivia a Santa Coloma de Gramenet” o “les condicions de vida a Cornellà” als anys vuitanta. Li va recordar també que “a Barcelona als anys vuitanta hi havia barraquisme”.

Illa va dir a continuació que “això ha canviat amb governs del meu partit polític, transformant gradualment”. Va treure pit perquè “avui Santa Coloma està molt millor del que estava i a poc a poc s'ha capgirat”.

Així mateix, va reconèixer que segueix havent-hi problemes però va destacar que “estem molt millor que fa quaranta anys”. El president volia posar en valor les “polítiques de transformació gradual” del PSC, en contrast amb la proposta de ruptura de la CUP que, segons la seva opinió, no han donat fruits. Però en fer-ho ha suscitat la resposta dels veïns de Santa Coloma, Cornellà i Barcelona, que no ho veuen amb tant triomfalisme.

Estupefacció entre els veïns

Són molts els veïns de l'àrea metropolitana de Barcelona que no veuen la transformació de què parla Salvador Illa amb un to triomfalista. "Sí, s'han transformat en delinqüència, brutícia i inseguretat, finalment, polítiques socialistes", diu un dels comentaris al vídeo d'Illa publicat pel PSC a X. "S'ha transformat? ¿En què s'ha transformat?”, planteja un altre ciutadà estupefacte.

Un veí afirma que "s'ha transformat en pous d´immundícia plens de decadència on els locals ens estem plantejant marxar". Un altre afirma que “les polítiques socialistes on han governat ho han destrossat tot”, i posa com a exemple Barcelona: “Un orgull de ciutat que era bonica, europea, ordenada i segura, i ara és un niu de delinqüents, bruta i lletja”.

Recordeu que durant els governs d'esquerra a Barcelona s'ha disparat el preu del lloguer. Afirmen que "ja no queda res de prosperitat en aquestes ciutats", convertides en "guetos" i sotmeses a la "substitució demogràfica".

Destaca la resposta del PP de Cornellà, segons el qual “no hauran fet tan bé la transformació quan governen dècades i una de les seves primeres mesures ha estat crear el Comissionat de Barris”. És, afirmen, una mesura “per continuar disfressant la realitat que no és altra que la inseguretat i la brutícia”.

➡️ Política

Més notícies: