Primer pla de Xavier García Albiol amb cara seriosa i alçant el dit índex de la mà esquerra
POLÍTICA

El vaticini d'Albiol: el que passarà aviat a Catalunya amb la delinqüència

L'alcalde de Badalona fa una predicció molt inquietant sobre la inseguretat: 'temps al temps'

Xavier García Albiol informava aquesta setmana que la Guàrdia Urbana de la seva ciutat havia fet diverses detencions. La d'un "delinqüent hondureny per cremar diversos cotxes" i la d'un ciutadà magribí per cremar també vehicles. Els fets van passar als barris de Puigfred i Llefià, respectivament.

Tot i que el que és rellevant del missatge no és l'explicació d'uns fets que tristament són cada cop més comuns. De moment, els indicadors d'inseguretat a Catalunya empitjoren. També a Badalona tot i que la lluita contra la delinqüència és una prioritat del govern municipal.

El que és rellevant del missatge d'Albiol és la seva predicció. I és que l'alcalde de Badalona es caracteritza per un discurs realista i molt ferm sobre el problema de la inseguretat i la immigració irregular.

L'advertiment de l'alcalde

El seu inquietant vaticini és que si l'Estat no dona solució a aquest problema, la solució la buscaran els ciutadans.

“O el govern es posa les piles, canvia les lleis i es posa de debò a expulsar del país aquesta gentussa que ha vingut a delinquir o abans del que alguns pensen, hi haurà una revolta als carrers de qualsevol ciutat i el trist serà que la gent tindrà tota la raó. Temps al temps”.

Amb aquestes paraules, Albiol dona per descomptat que garantir la seguretat i la convivència és una prioritat innegociable de qualsevol Estat. En cas contrari, els ciutadans es prendran la justícia pel seu compte i això implica desordres socials de conseqüències molt incertes.

Molts usuaris han reaccionat a la publicació de l'alcalde per mostrar la seva preocupació i donar-li raó. “Estem a punt de sortir a patrullar els veïns i no hi haurà miraments”, “Massa paciència tenim els espanyols. El dia que ens afartem, vindran els plors”.

➡️ Política

Més notícies: