Dues persones interactuant en un espai amb terra de ratlles i llum intensa al fons.
POLÍTICA

VÍDEO | Manresa descontrolada: el robatori violent a un ancià que ha indignat a molts

Els robatoris amb violència a la ciutat s'han disparat mentre l'alcalde d'ERC segueix parlant de 'percepcions'

A E-Notícies hem comentat en nombroses ocasions la trista realitat delictiva que pateix Manresa. Aquesta ciutat de gairebé 80.000 habitants ha esdevingut des de fa temps l'exemple de la incapacitat de les esquerres de fer front a un problema creixent a Catalunya.

L'alcalde de la localitat, Marc Aloy (ERC), parla sempre de "percepcions" per negar o maquillar l'augment de la criminalitat a la ciutat. Tot i això, les dades evidencien la realitat de Manresa. Una realitat que xoca frontalment amb el discurs bonista i negacionista del seu alcalde i de l'establishment mediàtic català.

Marc Aloy, alcalde de Manresa, assegut en una roda de premsa a la sala de premsa de l'Ajuntament de Manresa

Que Manresa té un problema amb la inseguretat ho diuen les dades. I ara ho reforça el darrer vídeo publicat pels Mossos d'Esquadra. Un vídeo que, lògicament, ha generat una onada d'indignació. S'hi veu una persona cometent un robatori amb violència. La víctima, segons informa la policia catalana, és un home de 71 anys.

El delinqüent segueix la persona gran fins a l'entrada d'un pàrquing. Allà, no s'ho pensa dues vegades i es balanceja sobre ell per robar-li el rellotge violentament, estirant-lo del canell. Tot seguit, el malfactor (del qual els Mossos no han volgut facilitar la nacionalitat) se'n va corrent, però, segons ha informat el cos de Mossos d'Esquadra, va acabar detingut poc després. El problema d'aquest robatori, malauradament, és que no es tracta, ni de bon tros, d'una excepció.

Segons les últimes dades publicades pel Ministeri de l'Interior, el primer semestre del 2024 es van registrar 111 robatoris amb violència i intimidació a Manresa. Aquesta xifra representa un augment del 46,1% respecte als que es van registrar el mateix període del 2023. El pitjor de tot és que ja en els primers sis mesos de l'any passat, aquest tipus de delicte ja va viure un augment del 10, 1% en comparació de l'any 2022. És a dir, la tendència és clarament a l'alça. El 2023 va tancar amb un augment del 15,5% dels robatoris amb violència i intimidació en una ciutat que, segons l'alcalde Marc Aloy, és segura i que només ha pujat la "percepció d'inseguretat".

El primer semestre del 2024, la criminalitat convencional a Manresa ha pujat un 10% respecte als sis primers mesos de l'any passat. Més enllà dels robatoris amb violència i intimidació, destaquen especialment l'augment de delictes contra la llibertat sexual (+23,5%) o el tràfic de drogues (+200%).

➡️ Política

Més notícies: