Un grup de persones es troben reunits en una plaça, algunes assegudes i d'altres ajagudes sobre mantes, al costat d'una tenda de campanya i un edifici de pedra amb arcs.
POLÍTICA

Joves marroquins protesten a Manresa per continuar cobrant ajudes

Protesten per la fi d'un programa assistencial de la Generalitat i l'Ajuntament respon que ja coneixien les dates

L'Ajuntament de la localitat de Manrensa, a la província de Barcelona, s'ha despertat amb una cridanera protesta.

Un grup de vint joves i membres de l'Associació de Dones Marroquines Al Noor s'han instal·lat a les portes de l'ajuntament, equipats amb una tenda de campanya i mantes.

Exigeixen a l'ajuntament i a l'administració que mantingui els ajuts i el suport que han rebut durant els darrers anys. Es tracta del programa 'Sostre 360', que, encara que és aplicat pels ajuntaments, és un programa finançat per la Generalitat.

Aquest programa assistencial té una durada màxima de tres anys. Durant aquest temps, l'objectiu de l'administració és dotar els joves dels recursos i les competències per convertir-se en persones autònomes.

“Només volem pau”

El cas és que el proper mes de setembre s'acaba el programa assistencial per a alguns joves i l'Ajuntament de Manresa es mostra sorprès davant de les protestes. Segons el consistori, els joves van ser convenientment comunicats i, a més, eren conscients que el programa 'Sostres 360' tenia una durada determinada.

Així mateix, l'ajuntament (PSC-ERC) també ha insistit que la fi de l'assistència sempre és progressiva. Un cop acabat un programa d'aquesta naturalesa, els joves mantenen l'enllaç amb l'administració a través dels serveis socials o dels serveis públics destinats a la joventut.

En qualsevol cas, això no sembla que sigui suficient per a l'associació Al Noor, promotora de la protesta. Segons ha declarat la seva presidenta al mitjà Regió7, Hadija Elbachiri, la protesta obeeix "a la manera com es fan fora aquests joves i l'estratègia que s'utilitza des de l'Ajuntament per fer-los fora".

"Nosaltres no volem conflictes", continua la presidenta de l'associació, "Només volem pau, viure tranquils i tenir una vida digna". Finalment, l'associació Al Noor exigeix una solució “real” per a aquesta situació i ser informats (una altra vegada) del moment en què els joves deixaran de percebre les ajudes.

➡️ Política

Més notícies: