Un grup de persones camina per un corriol envoltat de vegetació, una d'elles porta un nadó als braços.
POLÍTICA

L'agressió d'un equatorià a un nadó a Barcelona destapa les vergonyes de l'esquerra

Els mitjans públics o subvencionats han silenciat els fets o s'han centrat a l'extrema dreta

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana van detenir aquest diumenge un equatorià que aquest cap de setmana havia agredit diverses persones a Montjuïc, a Barcelona. Entre les víctimes, una nena d'un any l'agressió del qual va ser gravada en mòbil i pujada a les xarxes. Les imatges, de gran duresa, han provocat la indignació a Catalunya per aquest nou succés d'una inseguretat que s'està fent insuportable.

Un home amb samarreta negra i texans trencats està assegut a terra recolzat contra un arbre mentre és subjectat per diverses persones amb uniformes foscos.

Per això crida l'atenció, una vegada més, el silenci d'una esquerra que ignora la realitat per dura que sigui quan aquesta no encaixa en el seu relat.

I és que a Catalunya s'han imposat dues perspectives enfrontades al caràcter de la inseguretat. Una majoria creixent de ciutadans denuncia la inseguretat a Catalunya, assenyalant com a causes principals el descontrol migratori i la permissivitat de les autoritats emparada en el relat bonista. L'esquerra nega l'increment de la delinqüència, proclama les bondats de la immigració i la tatxa d'extrema dreta i els racistes a qui plantegen el problema de la inseguretat.

Aquesta esquerra està emparada pels mitjans públics i subvencionats que, a Catalunya, estan més preocupats de l'extrema dreta que de la inseguretat que afecta els ciutadans.

Silenci sepulcral als mitjans catalans i obsessió amb l'extrema dreta

Aquest matí, silenci sepulcral als mitjans catalans sobre la notícia que ahir va encendre a les xarxes socials i que avui està en boca de tothom. Jordi Basté sí que ha esmentat per sobre el tema, però només per destacar que “Daniel Esteve amenaça d'enganxar un home detingut per agredir una parella amb un nadó”. Afegeix que “el vídeo s'ha fet molt viral i Daniel Esteve diu que anirà a esperar-ho a les portes del jutjat”.

Els mitjans o silencien el tema o, com Basté, passen per alt la nacionalitat de l'agressor i els seus múltiples antecedents penals per centrar-se en l'anècdota de Daniel Esteve.

Més tard, a la tertúlia de Rac1, el mateix Basté es preguntava si són igual de perillosos el veí frustrat que l'extremista que llança discursos d'odi. Després se centrava en una suposada estratègia de “gent com Daniel Esteve, Alvise Pérez i Xaveir García Albiol”. Tot plegat, per no parlar del que realment a la gent el preocupa, la creixent inseguretat i la sensació d'impunitat amb què actuen els delinqüents a Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: