Un home amb suèter vermell i pantalons foscos està dret al costat d'una estructura cilíndrica metàl·lica en una vorera.
POLÍTICA

VÍDEO | La degradació de Barcelona en una imatge: petició a l'Ajuntament

Els usuaris a les xarxes socials donen el barri del Raval per perdut: 'Després diuen del pipí dels gossos'

Les xarxes socials són el mirall de la decadència de Barcelona. Els casos d'incivisme, d'inseguretat i d'altres imatges grotesques són constants. Des de robatoris fins a baralles i passant per persones en evident estat d'embriaguesa.

Alguns casos es van fer tan virals que fins i tot els mitjans convencionals en van explicar la notícia. Vet aquí, per exemple, el robatori a una dona gran per part de dos joves magribins. Les imatges del robatori, captades per una càmera, van mostrar el moment en què tiraven a terra la senyora per treure-li una joia.

Els més perjudicats per aquesta realitat social són els veïns. Les seves trucades d'auxili han estat constants, sobretot arran dels narcopisos. El tinent d'alcalde de seguretat, Albert Batlle, va dir que l'Ajuntament no es veia del tot capaç per controlar la situació dels narcopisos.

Agents de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana amb una dona detinguda després dels registres efectuats als

Per tot això, fins que no es controli de manera efectiva aquesta degradació, no cessaran imatges com la del nou vídeo que s'ha compartit a les xarxes socials. En aquesta ocasió, no és un robatori o una agressió, sinó un descarat exercici d'incivisme.

Olor insuportable a orina

El vídeo l'ha compartit la usuària Laura Font, que afirma que és veïna de Ciutat Vella i “defensora del dret a l'habitatge digne”. Les imatges mostren un home orinant en públic i encarant-se amb la persona que el grava. Segons explica Font, això va passar la setmana passada al carrer de les Carretes, entre la Rambla del Raval i Paral·lel.

“I per gentussa com aquesta tenim el barri com ho tenim”, diu aquesta usuària, molt indignada. De passada, envia una nova petició d'ajuda a l'Ajuntament. “Necessitem que l'ajuntament es posi les piles i acabi amb l'incivisme a Ciutat Vella”:

Com és habitual, la indignació dels usuaris és màxima. Encara que resulta preocupant que siguin molts els veïns que diuen que veuen gairebé diàriament gent orinant al carrer. “Hi ha una forta pudor d'orina a molts barris de Barcelona”, diu un usuari.

“Abans vivia al Raval, però està irreconeixible, no hi ha cap botiga espanyola o catalana, fa mala olor i dones amb vel per tot arreu”. “Després diuen del pipí dels gossos”. “A aquesta gent no els obliguen a portar una ampolla per netejar els pipís?”, diuen els usuaris amb impotència.

➡️ Política

Més notícies: