Un grup de persones descansen en una vorera al costat de bicicletes i bosses.
POLÍTICA

El vídeo que n'ha indignat molts i que mostra la degradació que pateix el Raval

Barcelona no viu el millor moment: s'acumulen els episodis d'inseguretat i d'incivisme a la ciutat

Les xarxes socials són ara mateix l'únic altaveu que tenen molts ciutadans per denunciar la degradació de Barcelona. Els episodis d'inseguretat, decadència i d'incivisme són gairebé constants i així ho denuncien els veïns. I si un barri de Barcelona presenta una situació especialment preocupant, aquest és el Raval.

Allà la situació és tan precària que fins i tot les autoritats polítiques s'han hagut de pronunciar. El tinent de seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ja va dir als veïns fa uns mesos que l'Ajuntament tenia serioses dificultats per controlar la situació. A més d'inseguretat, narcopisos i tota mena de problemes de convivència, el Raval també ha deixat imatges dantesques.

Una de les últimes va ser el violent robatori a una senyora per part d'un jove magribí. El vídeo el va compartir Carlos Martínez, un veí del Raval que denuncia habitualment la situació del seu barri. Ara, ha tornat a compartir un altre vídeo que reflecteix la innegable degradació de la zona.

Agents de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana amb una dona detinguda després dels registres efectuats als

“La policia no fa res?”

A les imatges s'aprecia dues persones consumint drogues i una tercera en un clar estat de confusió. El més preocupant del cas és que estan davant de l'escola del Raval, asseguts a les escales del MACBA.

Davant d'això, Martínez es mostra indignat i es pregunta si a les Corts o a Sarrià potser això també passa. Així mateix, insisteix que a aquesta classe de persones cal ajudar-les, entre altres coses perquè no protagonitzin aquest tipus d'imatges a la via pública:

La publicació ha aconseguit força visibilitat, amb prop de 40.000 visualitzacions i multitud de comentaris. Com és habitual, molts usuaris mostren la seva incredulitat davant la recurrència d'aquestes situacions.

“Ja et dic jo que a les Corts i a Sarrià això no passa, com tantes coses”. “La policia no fa res?”. “El que passa al Raval és molt bèstia i els polítics miren cap a una altra banda, ni els regidors del districte viuen aquí...”, es lamenten els usuaris.

➡️ Política

Més notícies: