Primer pla de Pere Aragonès visiblement avorrit
POLÍTICA

Un altre maldecap per a la Generalitat: els treballadors del 112, també en vaga

Els professionals d'emergències convoquen una vaga a partir d'avui per denunciar les condicions laborals i del servei

Aquest any no comença bé per al Govern. A la multitud de problemes que ja en té, ara se n'hi afegeix un altre. CCOO ha convocat una vaga del personal del 112: Catalunya ja té els dos centres d'emergències en vaga.

Focs variats

Avui mateix expliquem des d'E-Notícies tots els incendis que el Govern del president Aragonès té sobre la taula. Si arriba, a aquest ritme el Govern quedarà socarrimat per a les pròximes eleccions. ERC no sembla tenir gaires sortides: si aguanta, es crema, i si no aguanta, les enquestes no semblen gaire favorables.

La sanitat està col·lapsada i això reflecteix la tensió estructural del sistema de salut. D'altra banda, al conseller Balcells li ha explotat la vaga de les infermeres. L'acord laboral entre els sindicats i l'Institut Català de la Salut es revela així com a impotent.

Primer pla del polític d'ERC, Pere Aragonès, de perfil a la sala de premsa del palau de la Generalitat

L'altre gran foc és l'educació: l'informe PISA va arrasar amb Catalunya i el Govern es va enredar en les declaracions pròpies. Les mateixes autoritats van apuntar a la immigració per desdir-se després. Per la seva banda, els professors diuen que ja ho van avisar: l'educació per competències no serveix.

I altres focs en fi: els funcionaris de presons, la sequera, el vodevil polític i la mare dels ous, que és la inseguretat. Perquè, en última instància, el quid de la qüestió electoral és el debat de la inseguretat i la immigració. En qualsevol cas, ara apareix un problema nou: el personal del 112 anirà a la vaga.

Els centres d'emergència en vaga

A partir d'avui, CCOO ha convocat una vaga del personal d'emergències. Ho fan precisament ara perquè és quan es negocia la pròrroga de l'empresa subcontractada. Així, els dos centres que atenen emergències estan en vaga: aquest i el de Reus, que ja ho estava.

En qualsevol cas, no és la primera que els treballadors d'emergències van a la vaga. Entre el 2020 i el 2021 van arribar a estar més de mig any en vaga. Les reclamacions eren les mateixes que ara.

Joan Ignasi Elena, durant una sessió al Parlament

Com és habitual, el sindicat denuncia males condicions laborals. Des de CCOO parlen de precarietat laboral, rotació constant i un mal funcionament estructural al servei. Per tot això, preparen una vaga per al conseller Elena davant del Departament d'Interior.

➡️ Política

Més notícies: