Pla mitjà d'Oriol Soler, amb ulleres i camisa blava, parlant en una intervenció a la televisió
POLÍTICA

TV3 rega amb diversos milions la productora d'un imputat pel 'Tsunami'

Abacus ha estat la productora de la sèrie més cara de TV3 i el seu director, Oriol Soler, s'hi apunta una altra subvenció de la Generalitat

TV3 estrenarà la sèrie més cara de la seva història, 'Jo mai mai'. La productora és Abacus, dirigida per Oriol Soler, habitual dels despatxos d'ERC. Suma i segueix a la llista de subvencions públiques els afins al procés i a l'independentisme.

Abacus i les subvencions

Gairebé tres milions d'euros, això ha costat l'última gran sèrie que estrenarà TV3. Un drama adolescent situat a una casa de colònies. El cas és que ho ha produït Abacus, un habitual de les subvencions de la Generalitat.

Entre una cosa i l'altra, aquesta empresa arriba als gairebé 5,5 milions d'euros en subvencions. Això els porta a presentar un grau de dependència de l'administració pública que no és menyspreable. El seu director, Oriol Soler, és proper a ERC i ara mateix està imputat per la seva participació al Tsunami Democràtic.

La seva última operació politico-empresarial ha consistit a aliar-se amb Jaume Roures per comprar Enciclopèdia Catalana. És, en definitiva, un dels lampistes de l'actual repartiment de poder a Catalunya. Ara s'ha encarregat de fer la sèrie més cara de la història de TV3.

Oriol Soler i l'amnistia

El projecte de la sèrie 'Jo mai mai' va ser premiat per la CCMA i el Departament de Cultura. Es tractava de la convocatòria d'ajuts a projectes audiovisuals. La promoció de la sèrie parla que “tracta del descobriment de les emocions, de la necessitat de diversió, de la por i de l'amistat”.

Més enllà de la qualitat audiovisual i narrativa de la sèrie - que jutjaran els espectadors - la veritat és que representa un bon inici d'any per a Soler. El que potser no li sortirà sigui l'amnistia. Junts i ERC han començat a veure les dificultats en la tramitació de la llei.

La seva intenció d'incloure a l'amnistia el Tsunami Democràtic i els CDR sembla que no sortirà. Això confirmaria la crítica que molts 'indepes' del sector unilateral van fer a Puigdemont: que l'amnistia salvaria els líders i no els participants.