Pla mitjà d'Oriol Soler, amb ulleres i camisa blava, parlant en una intervenció a la televisió

El Govern concedeix 700.000 euros a un editor imputat per les protestes del 'procés'

Res no és gratis en aquesta vida, i menys a Catalunya

Ja és públic: la Comissió Assessora de Publicitat Institucional de la Generalitat acaba de donar a conèixer la seva memòria del 2022. Per què és important aquest document? Doncs perquè s'hi detallen les campanyes institucionals de la Generalitat i s'hi especifica quines quantitats es destinen a cada mitjà. Aquest any sorprèn, per exemple, que a les revistes i publicacions diverses que edita el grup Abacus s'hagin contractat 700.000 euros. Així ho detalla El Triangle.

Entre elles es compten Sàpiens , Petit Sàpiens , Descobrir , Cuina i Arrels. També cal recordar les capçaleres locals Som Granollers , Som les Franqueses , Som Mollet , Som Montornès , Som Parets , Som la Llagosta , Som Martorelles , Mollet a mà i moltes altres.

Logo de WhatsAppNOVETAT A WHATSAPP: Uneix-te a la comunitat d'E-Notícies. Informa't i comenta sense censura les notícies de veritat.

Els amics dels meus amics són els meus amics

Qui dirigeix aquest grup? El molt processista Oriol Soler, responsable de la campanya Ara és l'hora el 2014 i de la campanya electoral de Junts pel Sí el 2015. Soler també està imputat en el sumari que s'instrueix per les accions de Tsunami Democràtic.

Logo de TelegramNOVETAT TELEGRAM: ¡Punxa aquí per unir-te a la comunitat de TELEGRAM d'E-Notícies, les notícies de veritat sense censura.

I els altres?

El grup Godó ( La Vanguardia , Món Esportiu , Què fem , RAC 1 i RAC 105) es va emportar cinc milions d'euros i Premsa Ibèrica, 2'7 quilos. Aquest grup presidit per Javier Moll edita El Periódico, Regió 7, Diari de Girona i ON Barcelona, a més d'altres rotatius a la resta d'Espanya i Portugal.

Els tercers en inversió són els editors d'Ara , que es van emportar dos milions d'euros. En quart lloc trobem Avui i el seu suplement L'Esportiu amb 750.000 euros i, en cinquè, el ja citat senyor Soler. Marc Basté, processista també i amo de Nació Digital , Diari de Sabadell i Diari de Terrassa es va emportar també gairebé 0,7 milions.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Cal no oblidar-se tampoc de José Antich i la seva capçalera El Nacional , que va rebre 0,63 milions i de Nicola Pedrazzoli, que s'emporta una xifra idèntica gràcies a 8TV. Eduard Voltes, amb Time Out , va aconseguir 360.000 euros. Un altre beneficiari notable és Eliseu Climent, Medalla d'Or de la Generalitat. Es va emportar 300.000 euros amb El Temps , El Temps de les Arts i l'Anuari de The Economist .

Amb ingrés parell –en la línia dels 300.000- hi ha també els ínclits Salvador Cot i Vicenç Sanchís amb El Món , Tot Barcelona , VadeVi , Vadegust , Món Terrassa i Catorze . Tampoc, per descomptat, s'han oblidat de Vicenç Partal i el seu singular digital Vilaweb : 123.721 euros