Muntatge amb una imatge del rètol de TV3 de fons i plànols mig curts de Joel Díaz, Toni Soler, Joel Joan i Òscar Andreu
POLÍTICA

La claca indepe de TV3 se suma a la campanya contra Jordi Évole

Joel Díaz, Toni Soler, Òscar Andreu i Joel Joan es guanyen l'aplaudiment fàcil

Jordi Évole va defensar al prime time de TV3 una televisió pública més transversal que s'atrevís a arribar a nous públics en una societat diversa. Això ha provocat una ferotge campanya de desqualificacions i insults contra ell. Els indepes de capçalera del panorama mediàtic català també s'han sumat al linxament.

El mateix Jordi Évole ha denunciat una manipulació intencionada per part de digitals catalans per ficar-lo al sac de l'espanyolisme ranci. Ha assenyalat un sector molt minoritari però molt sorollós de l'independentisme, amb “influencers que tots coneixem”. Alguns noms ja estan sortint en tromba contra ell.

El problema aquí no és el debat legítim i la possible discrepància sobre l'opinió de Jordi Évole sobre TV3. Sinó que algú no pugui expressar la seva opinió sense por d'acabar sent víctima d'un linxament com ha passat. Tot al contrari dels participants de la campanya, que viuen molt bé a l'oasi català.

Joel Díaz i Toni Soler no podien fallar

Un dels primers a sortir va ser Joel Díaz, l'humorista favorit de l'independentisme radical i nen mimat de la Corpo. El seu odi indiscriminat a Espanya i el seu ímpetu enginyós i irreverent l'han ajudat a medrar als mitjans públics catalans. Des de la seva talaia dispara ara contra Évole, que és lo fàcil.

"En compliment de la Llei de l'Audiovisual i la Llei de la CCMA, TV3 té la missió d'oferir un servei públic audiovisual en català, compromès amb la promoció de la cultura i la llengua catalanes. Així que el problema, Évole, d'entrada és legal”, va tuitejar Díaz guanyant-se l'aplaudiment fàcil dels fans.

Tampoc no podia decebre la seva parròquia Toni Soler, que amb els seus programes s'ha convertit en un dels principals difusors de l'antiespanyolisme a TV3. Aquest ha retuitejat al seu compte el missatge "el problema d'espanyolitzar-se és que n'hi ha alguns de tan espanyolitzats que ni tan sols saben veure que espanyolitzar-se sigui un problema". Després ha retuitejat la denúncia de Jordi Évole per burlar-se'n.

Joel Joan i Òscar Andreu s'hi sumen

A la campanya s'hi ha sumat Òscar Andreu, col·laborador de Toni Soler i un altre dels que no fallen a aquestes cites. “A part de la minorització del català, de la substitució lingüística, de l'espionatge, de la policia patriòtica, de la prevaricació, de la presó, de l'exili, i depèn del moment històric, de l'afusellament i la calç viva. Quin problema hi ha a espanyolitzar-se?”, ha ironitzat al compte de Twitter.

Tampoc no podia faltar l'enfant terrible de la cultura catalana i independentista de primera hora, Joel Joan. Com sempre, valent i sense pèls a la llengua, ha opinat que Hernán Cortés va ser un tou al costat de Jordi Évole". També ha ironitzat afegint al seu tuit un "visca l'Espanya imperial, cony".

Fora de la televisió, altres personatges com Lluís Llach, Albano-Dante Fachín, Antoni Bassas, Salvador Cardús, Jordi Cabré i Antonio Baños també s'han unit a la claca. Menció a part mereix Pilar Rahola, que en un atac de banyes per no haver estat convidada als 40 anys de TV3 ha criticat el gir espanyolista de la cadena. Segurament la claca enyora ara aquells temps en què TV3 era el vedat privat de la Rahola i els seus.

➡️ Política

Més notícies: