Muntatge de grup d'immigrants saludant a càmera amb Míriam Nogueras i cercle amb el logotip de la Policia Nacional
POLÍTICA

El sindicat policial Jupol posa el crit al cel per l'acord entre PSOE i Junts

El sindicat denuncia que es pretén expulsar a la Policia Nacional del territori català i que la mesura atén interessos partidistes

El sindicat de la Policia Nacional Jupol critica la cessió de les funcions d'immigració i estrangeria a Catalunya. En un comunicat per part de l'entitat han qualificat l'acord entre Junts i el PSOE de “despropòsit”.

A més, defensen que aquesta és una competència exclusiva de la Policia Nacional i que suposa una nova pèrdua per als policies destinats a Catalunya. Alhora, des de Jupol assenyalen que es fa sense atendre “criteris tècnics i/o operatius” i basant-se en “objectius polítics i partidistes”.

“Si aquest Govern utilitzarà els atacs i menyspreus a la Policia Nacional per acontentar els seus socis independentistes, comptarà sempre amb la nostra oposició”, sentencia el comunicat.

Per acabar, el comunicat adverteix que és “un nou pas” per a “la sortida de la Policia Nacional de Catalunya”. A la qual “pretenen convertir en un cos policial sense funcions” tal com han fet “amb la Guàrdia Civil a Navarra”.

Acord entre Junts i PSOE

L'acord consisteix, a canvi d'abstenir-se a la votació de dos reials decrets, a la delegació de les competències sobre immigració. Segons afirmen des de Junts, anirà acompanyada “dels recursos necessaris” i permetrà a Catalunya “determinar una política pròpia”.

A més, també han pactat la supressió de l'article 43 bis. S'hi recull que les causes judicials s'haurien de paralitzar quan un magistrat plantegés una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TSJUE). Segons el partit independentista, això podria afectar a l'aplicació de la llei d'amnistia pactada amb els socialistes.

Altres punts pactats és que l'IVA de l'oli sigui del 0%, es publiquin les balances fiscals i s'augmentin els diners previstos per a la digitalització l'administració de justícia. A més, l'Estat haurà d'assumir la totalitat del cost de descomptes i de bonificacions del preu del transport públic.

Per part seva, el Gobierno ha pogut tramitar la pròrroga de la supressió de l'IVA per fer front a les conseqüències econòmiques de la guerra a Ucraïna i la sequera. Amb això s'amplia el termini en què l'IVA dels aliments bàsics serà del 0% i de pastes i olis del 5%.

Crítiques per part de l'oposició

El líder de l'oposició, Alberto Núñez Feijóo, ha estat contundent en la seva valoració: "El Govern ha fet el ridícul mercadejant amb els drets de tots els espanyols sense saber els espanyols què hem entregat avui". A més, ha afegit que l'espanta pensar com serà cada setmana de legislatura d'ara endavant.

Des del PP han confirmat que estudiaran portar al Tribunal Constitucional la transferència de la competència en immigració a Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: