Muntatge de Silvia Orriols i els estudis de TV3
POLÍTICA

Torna la censura de TV3 a Aliança Catalana

La televisió pública catalana continua intentant amagar la formació liderada per Sílvia Orriols

La croada que té TV3 contra Aliança Catalana continua en marxa. Des de fa temps, la televisió pública catalana s'ha marcat l'objectiu de silenciar al màxim la formació liderada per Sílvia Orriols.

De fet, ja al seu dia, E-Notícies va destapar que a les proves per accedir a treballar als serveis informatius de la cadena, els aspirants havien de parlar malament de l'alcaldessa de Ripoll. Tot i això, els intents de censurar o criminalitzar Aliança Catalana no se cenyeixen només a aquest exemple. I és que, moltes vegades, TV3 ha optat per silenciar Sílvia Orriols, evitant sempre que ha estat possible donar-li veu.

Dona de cabell fosc i curt parlant davant d'un micròfon, vestida amb una jaqueta blava i una samarreta grisa, amb un fons blanc i una pantalla a la dreta.

Aquesta setmana n'hem tingut una altra mostra. Quan a les notícies de la televisió pública catalana van informar sobre la ronda de consultes que Josep Rull, president del Parlament, va fer dimarts passat amb totes les formacions polítiques de la cambra catalana, TV3 va tornar a menysprear el partit identitari.

Mentre el periodista comentava el posicionament de tots els partits respecte a la investidura de Salvador Illa, a la pantalla s'anaven mostrant imatges d'aquestes reunions que Josep Rull va tenir amb els representants de les formacions parlamentàries. Es van poder veure les imatges de Salvador Illa, Marta Vilalta d'ERC, Albert Batet i Mònica Sales de Junts, Alejandro Fernández del PP, Ignacio Garriga de Vox i també del representant de la CUP. Tot i això, ni rastre de les imatges d'Aliança Catalana reunint-se amb el president del Parlament.

Aliança Catalana ho va denunciar a les seves xarxes socials i van enviar un avís clar a la cúpula de Televisió de Catalunya. "Exigim transparència i pluralitat informativa. La televisió pública catalana ha de ser imparcial", reclamaven. El partit de Sílvia Orriols considera que "amagar els fets" que van succeir dimarts al Parlament és un exemple de "censura" i es preguntaven "on són les imatges d'Aliança Catalana".

No és la primera vegada, ni segurament la darrera, que TV3 decideix tractar de manera diferent segons quin partit polític. El currículum de la televisió pública catalana en aquest sentit és ampli i, fins ara, bàsicament havia afectat -sobretot- Vox i també el PP. A aquest cordó sanitari informatiu ara se li suma el partit de Sílvia Orriols, que ha esdevingut un dels principals enemics del càrtel processista.

➡️ Política

Més notícies: