Muntatge Roberto Vaquero i els estudis de RTVE de Prado del Rey, Madrid

POLÍTICA

Televisió Espanyola es mobilitza per censurar l'anunci electoral del Frente Obrero

Demanen que no s'emeti l'anunci del FO: 'es vol difondre un missatge dirigit a assenyalar determinades minories'

El Frente Obrero intenta cridar l'atenció per a les eleccions catalanes amb una campanya electoral molt dura i cridanera. L'última acció que van protagonitzar va ser la dels cartells a l'entrada de diverses ciutats catalanes donant la benvinguda a "l'Emirat Islàmic de Catalunya".

El seu número u per a les catalanes, Alicia Sanz, va fer una entrevista a aquest mitjà i va assenyalar, per exemple, que el Frente Obrero és més dur que Vox en assumptes d'immigració. La tesi d'aquesta formació política és que la immigració és en perjudici de les classes treballadores. Segons expliquen, la immigració i alguns dels seus efectes negatius la pateixen principalment les classes populars.

Més feina per a la Junta Electoral de Barcelona

Aquest discurs explica l'anunci electoral de la formació per a les eleccions. L'espot és una successió d'imatges sobre la inseguretat amb Alicia Sanz de fons explicant-ne la proposta. Parla de “femer multicultural” i denuncia la “islamització” de Catalunya.

El líder del partit, Roberto Vaquero, ha denunciat a través de xarxes socials que RTVE vol “censurar” el seu anunci. "No a la censura, no a la islamització de Catalunya", ha insistit Vaquero, que ha compartit el vídeo.

Així mateix, ha adjuntat la carta que RTVE ha remès a la Junta Electoral Provincial de Barcelona. Hi citen diverses frases de l'anunci com que “la islamització avança i cal frenar-la”. Per això, conclou la carta, “es vol difondre un missatge dirigit a assenyalar determinades minories, associant de manera directa els problemes socials actuals amb la presència de persones de diferent nacionalitat, ètnia o religió a Espanya”.

Ara com ara, l'autoritat electoral no s'ha pronunciat. El que és segur és que tenen feina i que, ara, amb les eleccions, encara més. Sense anar més lluny, fa dues setmanes van prohibir a TV3 parlar "d'exiliats” després d'una denúncia presentada per Ciutadans. També van ordenar a algun ajuntament la retirada de l'estelada després de la denúncia de l'organització constitucionalista Impulso Ciudadano.

➡️ Política

Més notícies: