Muntatge de fotos de primer pla d'Alejandro Fernández i Salvador Illa, tots dos amb rostre d'enuig

POLÍTICA

L'anècdota d'Alejandro Fernández amb Salvador Illa que molts comparteixen a les xarxes

El candidat del PPC narra el que li va passar amb Salvador Illa: ‘és especialista a posar-se de perfil’

La campanya ja ha començat i tots els candidats reforcen el seu discurs. El processisme de Junts i ERC competeix entre si en èpica i en graus "d'exili”, el PSC insisteix en la moderació i el constitucionalisme no entra al cos a cos. Llevat d'algun atac de Ciutadans cap al PP, el sector unionista no es fa la guerra entre si.

En aquest sentit, el candidat del PP, Alejandro Fernández, ja ha deixat clar el discurs. El seu adversari, diu sempre que té l'ocasió, és el processisme i Salvador Illa. De fet, cada vegada que es refereix al PSC és per insistir que és la crossa de l'independentisme.

L'enigma dels pactes després del 12M

El que revela aquesta actitud del PP cap al PSC és que Alejandro Fernández es vol presentar com l'única garantia del constitucionalisme a Catalunya. Per això, cada cop que sentirem Fernández parlant d'Illa no serà d'una manera especialment elogiosa. Cosa que acaba de ser el cas.

Ahir, Alejandro Fernández va tenir un acte de campanya i va explicar una anècdota sobre Salvador Illa. El motiu de l'anècdota, l'habitual: els pactes i la tendència del PSC a privilegiar opcions indepes . En cas que narra Fernández, es tracta dels pactes d'investidura a Badalona i Castelldefels. Cosa que, al final, no ha servit de gaire perquè el PP governa als dos ajuntaments amb majoria absoluta o fregant-la, com és el cas de Manu Reyes a Castelldefels.

"Salvador Illa és especialista a posar-se de perfil", d'això l'acusa (i l'acusarà) Alejandro Fernández. Però també la resta de candidats perquè saben que el més probable és que Illa guanyi.

D'altra banda, el resultat electoral és més obert que mai. Un dia, els sondejos diuen que l'independentisme no suma i, un altre dia, sí que suma. Amb aquest panorama d'incertesa, tots apunten cap al PSC. De la mateixa manera que el PP advertirà que pactaran amb el processisme, el processisme advertirà que podran repetir un acord com el de l'Ajuntament de Barcelona.

➡️ Política

Més notícies: