Primer plànol d'Alicia Sanz amb la redacció d'E-Notícies de fons

POLÍTICA

Alicia Sanz: 'El discurs en immigració de Vox és més tou que el del Frente Obrero'

E-Notícies entrevistem la candidata del Frente Obrero a les eleccions catalanes del 12 de maig

A E-Notícies seguim entrevistant els candidats a la presidència de la Generalitat per a les eleccions del 12 de maig. En aquesta ocasió, Alicia Sanz ha visitat la redacció d'E-Notícies per parlar del projecte del Frente Obrero.

La cap de cartell per Barcelona del partit presidit per Roberto Vaquero parla clar sobre la immigració, la islamització que assegura que està patint Catalunya, del processisme, de feminisme i també del fenomen Sílvia Orriols.

'El discurs de Vox en matèria d'immigració és més tou que el nostre'

Un dels eixos principals del Frente Obrero és la denúncia de la islamització que asseguren que està patint Espanya i especialment Catalunya. "És el principal problema dels treballadors a Catalunya", assegura Alicia Sanz.

#15 FRENTE OBRERO EN LAS ELECCIONES - Entrevista a Alicia Sanz

"Els que aposten per la política de fronteres obertes viuen en urbanitzacions privades i no conviuen amb aquest tipus de cultures que no són compatibles amb molts dels nostres valors", denuncia. "Així és molt fàcil parlar de fronteres obertes", assenyala la candidata del Frente Obrero.

Sobre aquesta qüestió, es vol desmarcar del discurs de Vox, que considera que és "més tou que el nostre". "Ells només parlen d'immigració il·legal per poder continuar explotant els immigrants que vénen aquí", explica. I és que el Frente Obrero també posa el focus a la immigració legal. "En molts casos, la nacionalitat es regala i això és un problema" perquè, encara que obtinguin la nacionalitat, "no estan integrats a la nostra societat".

Alicia Sanz també es posiciona respecte del fenomen Sílvia Orriols i Aliança Catalana, que també s'ha erigit com una força política emergent que denuncia aquestes situacions. Per a la candidata del Frente Obrero, l'aparició de Sílvia Orriols "reflecteix un problema que hi ha a Catalunya i és normal que la gent li doni suport".

Imatge d'Alicia Sanz parlant amb Arnau Borràs

Tot i això, també se'n distancia deixant clar que "és nacionalista i nosaltres no". I l'acusa de formar part "del circ electoral més sistèmic" perquè, per exemple, "l'hem vist traient a la llum banderes LGTBI".

'El Frente Obrero no és un partit d'esquerres'

Alicia Sanz també ens parla del projecte del Frente Obrero. Vol deixar clar que la seva organització no és "ni d'esquerres ni de dretes. Considerem que aquesta dicotomia és morta. Som patriotes revolucionaris i defensem els drets dels treballadors", puntualitza.

Tot i que evita definir el Frente Obrero com un partit "antiimmigració", sí que assenyala que "estem en contra de la immigració massiva" i aposta per uns "processos d'immigració que siguin controlats".

Fotograma de l´entrevista d´Arnau Borràs amb Alicia Sanz

Amb vista a les eleccions, Alicia Sanz admet que "és molt difícil que aconseguim representació" al Parlament. Però espera que les eleccions catalanes serveixin d'"altaveu" per al Frente Obrero, que "hi hagi més gent que ens conegui" i de "precampanya per a les eleccions europees", en què també es presenten amb Roberto Vaquero de cap de cartell. "Hi ha una alternativa als partits tradicionals", reivindica.

'Els polítics catalans estan fent un negoci del procés'

Alicia Sanz, igual que tot el Frente Obrero, es mostra molt crítica amb els partits independentistes. "Els polítics independentistes no defensen els catalans. Estan fent del procés un negoci per fer xantatge a Espanya i aconseguir beneficis", denuncia. I també afirma que aquests mateixos polítics viuen d'“enganyar els catalans”, definint el procés com “un circ”.

Feminisme, llengua catalana, TV3 i expulsió dels multireincidents

En aquesta entrevista, Alicia Sanz també parla per a E-Notícies d'altres qüestions. Per exemple, del feminisme. La candidata del Frente Obrero aposta per tancar la Conselleria de Feminismes i es mostra molt crítica amb el moviment feminista, que “ha derivat a no saber ni defensar què és una dona”.

Alicia Sanz explica que el Frente Obrero "apostem per la igualtat", però nega que hi hagi patriarcat. "Hi ha persones masclistes i cal denunciar-ho", però rebutja que "tots els homes siguin masclistes. No crec que hi hagi una discriminació estructural per ser dones". La candidata de FO també rebutja la Llei Trans, denunciant que "promou l'hormonació a menors", cosa que considerada "un atac a la integritat d'aquests menors".

Finalment també parla d'altres qüestions que defensa el seu partit. Per exemple, pel que fa al model penitenciari català, que creu que ha de canviar. També aposta per "no tancar" TV3, però que faci "més continguts de qualitat i no ser un xiringuito". Defensa que "sense cap mena de dubtes" s'ha d'expulsar els delinqüents multireincidents, que a Catalunya es pugui estudiar en castellà i també una recentralització de les competències com educació o sanitat.

➡️ Política

Més notícies: