Captura de vídeo de la manifestació proislamista a Hamburg, amb més desenes de persones amb pancartes cridant consignes com 'el califat és la solució'
POLÍTICA

'El califat és la solució': manifestació islamista al cor d'Europa

Més de mil persones van participar en un acte que ha generat una onada d'indignació

Dissabte. Hamburg, Alemanya. Més de 1.000 participen en una manifestació islamista que ha generat la indignació i la preocupació de polítics, activistes i mitjans de comunicació. A la marxa es van poder sentir consignes com "Alemanya dictadura de valors" o "el califat és la solució".

La manifestació va estar liderada per Joe Adade Boateng, un noi de 25 que està al capdavant de l'organització Muslim Interaktiv. Aquesta entitat es considera la successora del grup islamista HuT (Hizb ut-Tarir), prohibit en aquest país des de l'any 2003.

A la marxa, convocada per persones properes a Muslim Interakctiv, no només es van corejar proclames proislamistes mentre es demanaba la creació d'un califat a Europa. També es va carregar durament contra polítics i mitjans de comunicació, als quals van acusar de "mentides barates".

Les imatges han causat indignació i preocupació a la societat alemanya. També a la classe política. Nancy Faeser, ministra de l'interior d'Alemanya, del partit socialdemòcrata, va demanar una "intervenció dura" de l'Estat. "És difícil de suportar veure una manifestació islamista d'aquesta mena als nostres carrers", va afegir.

Hubert Aiwanger, ministre d'Economia del país, va acusar els manifestants de voler "abolir la democràcia i els drets humans". I ha assegurat que s'hauria d'identificar els participants i "si és possible, han de ser deportats" per impulsar una "concentració anticonstitucional". Aiwanger és també el president de la formació Votants Lliures.

Una altra de les veus crítiques amb la manifestació islamista d'Hamburg va ser Christoph Ploss, diputat del CDU, el partit democristià. "L'islam radical no té espai a Alemanya. Hem de prendre mesures contra l'islam radical", va afirmar a les xarxes socials.

Tot i que no hi va haver incidents durant la marxa, la preocupació es va fer evident entre la societat civil alemanya. I és que, encara que el lema principal de la manifestació era "No obeeixis els mentiders", els crits a favor d'un califat al cor d'Europa va generar una onada d'indignació.

Entre les reaccions també destaca la de Düzen Tekkal, periodista i activista a favor dels drets humans. Aquesta alemanya yezedí no va dubtar a qualificar les imatges de “pertorbadores”. "Estan obrint una bretxa a la nostra societat ia la nostra democràcia, això ha d'acabar", va afirmar.

➡️ Política

Més notícies: