Cartell de l'entrada a Rubí, un poble de Catalunya, amb el nom esborrat i amb cartells que indiquen que és un 'emirat islàmic de Catalunya'

POLÍTICA

'Municipi de l'Emirat Islàmic de Catalunya': cartells penjats a diverses ciutats

El partit de Roberto Vaquero protagonitza una polèmica campanya per a les eleccions catalanes

A diverses localitats catalanes han clarejat amb un cridaner cartell a les seves entrades per carretera. “Benvingut a l'Emirat Islàmic de Catalunya”, resen els cartells a Sabell o a Rubí. Es tracta d'una campanya del Frente Obrero, que també es presenta a les eleccions al Parlament de Catalunya.

“La realitat que els espera als catalans”

Un dels punts més polèmics i reivindicatius del programa del Frente Obrero és la lluita contra el que ells anomenen “islamització”. Des d'aquesta formació política consideren que l'islam és una amenaça per als països occidentals, per a Espanya i, més concretament, per a Catalunya, que té una de les comunitats musulmanes més poblades del país.

El seu líder, Roberto Vaquero, ja s'ha mostrat molt crític amb aquest assumpte més d'una vegada. A les seves xarxes socials denuncia de manera recurrent el que considera un dels perills més clars per a Espanya. “No hi ha més cec que ell no vol veure”, ha denunciat Roberto Vaquero.

En aquest sentit, el Frente Obrero reclama una sobirania nacional completa per controlar la immigració. De fet, avui mateix, la candidata del Frente Obrero a Catalunya, Alicia Sanz, ha declarat a aquest mitjà que "El discurs d´immigració de Vox és més tou que el de Frente Obrero".

I d'aquí la cridanera campanya que ha fet el partit amb els cartells. “Aquesta és la realitat que els espera als catalans si permetem que segueixin governant els processistes”, ha dit a les xarxes Roberto Vaquero:

Captura de pantalla d'un tweet de Roberto Vaquero fet el 22 d'abril de 2024

Les reaccions en xarxes han estat ambivalents. Uns aplaudeixen la campanya, altres els acusen d'extrema dreta i alguns usuaris nacionalistes-catalans diuen que estan d'acord, però critiquen també el centralisme espanyolista del Frente Obrero. El que és segur és que el tema de la integració de l'islam a Catalunya cada cop pren més força com a debat electoral i social.

➡️ Política

Més notícies: