Home amb vestit i corbata assegut en una cadira vermella, amb la mà al front i expressió de preocupació.
POLÍTICA

Els sindicats de Mossos s'uneixen per carregar contra Elena i la cúpula del cos

El fracàs de l'operatiu per detenir Carles Puigdemont segueix a l'ull de l'huracà

Que el dispositiu fallit que van idear els comandaments dels Mossos d'Esquadra per detenir Carles Puigdemont portaria cua era evident. El jutge Pablo Llarena ja va demanar, fa uns dies, explicacions al cos. I ara han estat els sindicats de la policia catalana els que han alçat la veu contra la cúpula del cos i Joan Ignasi Elena.

Els diferents sindicats de Mossos d'Esquadra s'han unit aquest dilluns per carregar amb duresa contra la direcció del cos i el ja exconseller de l'Interior, Joan Ignasi Elena. Consideren que la controvertida roda de premsa de divendres passat va ser “desafortunada”, que va ser més “sentimental” que “racional” i que, en lloc d'assumir responsabilitats, aquestes van ser derivades a “terceres persones”.

Muntatge amb un pla mitjà de Joan Ignasi Elena tocant-se la barbeta amb cara de preocupació i de fons una imatge d'un mosso d'esquena obrint la porta d'un cotxe policial

I és que, en aquesta compareixença, Elena, Eduard Sallent (comissari en cap dels Mossos) i companyia van fer zero autocrítica i es van dedicar bàsicament a carregar contra Puigdemont, Laura Borràs, el jutge Llarena i, fins i tot, mitjans de comunicació i tuiters. Si el dispositiu va fallar, expliquen, és perquè va estar mal dissenyat.

En aquella roda de premsa, a més, Joan Ignasi Elena va criticar els sindicats, a qui va acusar de fer política i no defensar els seus afiliats. Ara, els representants dels agents han respost exigint a la cúpula dels Mossos que no se'ls miri com un “enemic”, ja que ells simplement són “una eina necessària que també representa el cos”, ha reivindicat Pere Garcia, secretari general de SAP-FEPOL, el sindicat majoritari.

Pel que fa al dispositiu fallit per detenir Carles Puigdemont, ha recordat que els Mossos tenien el deure de “complir amb l'ordre vigent de detenció” i que “no haver-la complert té unes repercussions en prestigi. I nosaltres no podem permetre que el prestigi del cos es vegi afectat”.

Joan Ignasi Elena i Eduard Sallent en un podi durant una conferència de premsa de la Generalitat de Catalunya

També s'ha mostrat contundent CCOO, que critiquen la Conselleria de l'Interior per haver provocat un "espectacle vergonyós" per culpa d'un dispositiu "estèril i ple de dubtes" que ha provocat un "ridícul internacional sense precedents". Pel sindicat, els errors de Joan Ignasi Elena, Sallent i companyia la setmana passada que han provocat aquesta crisi de credibilitat serà “difícil de solucionar en dècades”.

En aquest sentit, assenyalen que el que s'ha de posar en dubte és "el lideratge polític i policial que ha comès errors operatius al dispositiu" per detenir Carles Puigdemont. I reivindiquen que aquesta pèrdua de credibilitat no pot recaure "en la professionalitat del cos", la qual asseguren que "no s'ha de posar en dubte".

➡️ Política

Més notícies: