El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, intervé durant una roda de premsa a la seu del partit, el 29 de maig de 2023, a Barcelona
POLÍTICA

Junts ja ha decidit qui serà el seu 'enemic número 1' al nou Govern d'Illa

El partit de Puigdemont segueix sense pair la derrota el 12 de maig passat

Junts per Catalunya va perdre clarament les eleccions del 12 de maig passat davant del PSC de Salvador Illa. La formació liderada per Carles Puigdemont ho va jugar tot a una carta i li va sortir malament. Ara, després del pacte dels socialistes amb ERC, han d'assumir que els vénen quatre anys durs condemnats a l'oposició i amb Puigdemont fugat una altra vegada a Waterloo.

Mentre intenten assimilar la crua realitat a la qual volien donar l'esquena (fins a l'últim dia van insistir a ERC que el PSC es podria abstenir en una hipotètica investidura de Puigdemont), el partit comença a posar les bases per fer d'oposició al Govern de Salvador Illa.

Foto de grup dels membres del nou Govern de la Generalitat de Salvador Illa

Després de conèixer-se els noms dels nous consellers de l'executiu, Junts ja ha deixat clar qui serà el seu 'enemic número 1' del Govern. I no és cap altre que Miquel Sàmper, que fins al mes de febrer passat era militant de Junts, però que va decidir trencar el carnet per desavinences amb la deriva ideològica del partit.

Sàmper va ser conseller de l'Interior amb el Govern de Quim Torra i una de les cares visibles de Junts els darrers anys. Però al febrer va dir prou i va deixar el partit. Tot just uns mesos després, ja demanava el vot per a Salvador Illa i ara serà l'encarregat de la Conselleria d'Empresa i Treball.

Miquel Sàmper i Salvador Illa es donen la mà en un esdeveniment formal, amb una bandera catalana al fons.

Ja se sap que, a Junts, si no ets amb ells, ets contra ells. Si no, que ho preguntin al seu company processista, ERC, que fa temps que rep acusacions de “traïció”, “botiflers” i altres. Ara és el torn de carregar contra Sàmper per abraçar el PSC i sumar-se al Govern de Salvador Illa.

“Sorpresa cap. Hi ha un perfil de polítics que juguen a la borsa i es mouen al costat de qui creuen que cotitza més a cada moment. No es mouen per unes conviccions i uns principis polítics profunds”, escrivia el secretari general de Junts, Jordi Turull, compartint la notícia del fitxatge de Sàmper pel Govern de l'Illa. Evidentment, es referia al seu excompany, encara que la definició que va fer podria valer perfectament per l'actual eurodiputat juntaire, Toni Comín (que va passar pel PSC i per ERC abans d'aterrar a Junts).

El missatge va ser compartit per Míriam Nogueras, diputada juntaire al Congrés, i per altres dirigents de Junts, així com altres comptes corporatius de la formació. “Ara veurem com la mateixa persona que era conseller del president Torra per al PSC no governava per a tots els catalans, ara que serà conseller del president Illa governarà per a tothom. Cinisme”, apuntava també el diputat de Junts, Josep Rius.

Miquel Sàmper, doncs, s'ha convertit en el blanc de les crítiques de la bancada juntaire poques hores després de conèixer-se la composició del nou Govern de Salvador Illa. Segur que, al llarg de la legislatura, no serà l'única vegada que la formació de Puigdemont carrega amb duresa contra un que abans va ser dels seus i que ara treballa al nou executiu.

➡️ Política

Més notícies: