Joan Ignasi Elena amb ulleres i vestit fosc es toca el front mentre sembla estar en una reunió o conferència.
POLÍTICA

Sindicats de Mossos assenyalen Joan Ignasi Elena després de la nova fugida de Puigdemont

El sindicat majoritari d'agents de la policia catalana esclata contra el conseller de l'Interior de la Generalitat

Pressió sobre els màxims responsables dels Mossos d'Esquadra després de l'esperpent que s'està vivint avui a Catalunya. Carles Puigdemont ha reaparegut, però després d'anunciar el dia, l'hora i el lloc de la seva reaparició, l'expresident de la Generalitat s'ha tornat a fugar.

Sigui per incompetència o per connivència dels comandaments policials a Catalunya, l'ampli dispositiu que havien organitzat els Mossos no ha servit de res. Més de 300 agents sobre el terreny, el Parlament blindat i fins i tot les clavegueres de la zona revisades no han evitat una nova fugida del líder de Junts.

Després de confirmar-se que Puigdemont s'havia tornat a escapar, els Mossos han activat una operació gàbia a Barcelona per localitzar l'expresident. Carreteres tallades, retencions a les principals vies, helicòpters sobrevolant la ciutat... el dispositiu ha estat similar al que es va activar el 17 d'agost del 2017 per aturar els terroristes que van cometre l'atemptat de la Rambla. Els comandaments policials admeten que es tracta d'un "ridícul històric".

Joan Ignasi Elena, durant una sessió al Parlament

Tot aquest espectacle vergonyós ha fet esclatar el principal i majoritari sindicat d'agents dels Mossos d'Esquadra, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL). "Aquest cos no mereix això, és una vergonya", ha expressat el seu portaveu, Toni Castejón. I a l'hora d'assenyalar els responsables d'aquest "ridícul històric", ho ha tingut clar.

"El comissari en cap, Eduard Sallent, el director general, Pere Ferrer, i el mateix conseller[de l'Interior], Joan Ignasi Elena, han de donar totes les explicacions", ha sentenciat el portaveu de SAP-FEPOL.

De fet, malgrat l'ampli dispositiu organitzat pels comandaments policials dels Mossos, Carles Puigdemont no només s'ha escapat aquest matí. Segons diversos periodistes, l'expresident de la Generalitat hauria tornat a Catalunya fa dos dies. I ni la policia catalana ni els serveis secrets han estat capaços -o no han volgut- trobar el seu parador.

Toni Castejón, a més, ha compartit a les seves xarxes un missatge publicat per un altre usuari que deia el següent. "Vergonya i ridícul. Gràcies a la Prefectura de Mossos per deixar en evidència -una altra vegada- més de 18.000 mossos. A la privada estaríeu tots acomiadats per incompetents. Quina vergonya, quina vergonya sento ara mateix, terrible".

Així doncs, Joan Ignasi Elena esgota els seus últims dies al càrrec amb una altra polèmica. I és que l'encara conseller de l'Interior en funcions sempre serà recordat com el conseller que va permetre el gran auge de la delinqüència a Catalunya i també per deixar que el cos de Mossos sigui assenyalat per la nova fugida de Puigdemont.

El dur comunicat de SAP-FEPOL

Poc després, el sindicat ha emès un dur comunicat en què demanen "explicacions més aviat que tard" als responsables polítics dels Mossos perquè "el prestigi del cos no es vegi afectat" davant d'aquest "ridícul". "Són moltes les preguntes que com a organització sindical se'ns ha originat", diuen. I afegeixen que “en cap cas ens podem permetre que el silenci es produís sobre aquesta qüestió”.

➡️ Política

Més notícies: