Salvador Illa amb vestit fosc amb corbata vermella està dreta en una sala amb cortines vermelles i detalls arquitectònics clàssics, mentre Alícia Romero amb jaqueta blanca somriu al fons.
POLÍTICA

Un exdirigent del PSC esclata contra Catalunya Ràdio pel que han fet amb Illa

Crítiques per la cobertura que ha fet la ràdio pública aquest matí

La neutralitat dels mitjans públics catalans fa temps que està en dubte. Des de fa anys, tant TV3 com Catalunya Ràdio han abraçat desacomplexadament el relat i les tesis processistes.

El cas de la televisió pública és el més evident, com va quedar demostrat amb la informació que vam publicar a E-Notícies sobre els criteris polítics que utilitzava el departament d'informatius per contractar nous periodistes.

Avui, qui ha rebut crítiques per les decisions que han pres aquest matí ha estat Catalunya Ràdio. Concretament, el programa matinal presentat per Ricard Ustrell, el nen mimat de la Corpo que té una productora que factura més de 5 milions d'euros a l'ens públic.

Una persona parlant en un podi davant una audiència en un saló de sessions parlamentàries amb seients vermells i columnes de marbre.

Aquest matí, l'actualitat a Catalunya tenia dos focus. El primer, la investidura de Salvador Illa com a nou president de la Generalitat, que ha començat a les 10.00 hores. El segon, el retorn i la posterior fugida de Carles Puigdemont després de més de sis anys fugat de la justícia.

Ricard Ustrell ha considerat que la principal notícia era Carles Puigdemont, tot i que al Parlament s'estava celebrant la investidura d'un nou president de la Generalitat.

Aquesta decisió ha generat moltes crítiques. I una de les més destacades ha estat la d'un exdirigent del PSC, que ha esclatat contra Catalunya Ràdio.

Voleu fer el favor de ser la ràdio nacional de Catalunya i tornar a la seu de la sobirania i oferir el debat d'investidura en directe? Un diputat que fuig és important, però no és la nació”, exclamava Xavier Sabaté Ibarz.

Xavier Sabaté no és una persona qualsevol a la política catalana en general i al PSC en particular. Als anys 70 va participar en el procés de constitució del Partit Socialista de Catalunya, va ser regidor a l'Ajuntament de Tarragona durant molts anys -arribant a ser tinent d'alcalde- i també va ser senador, diputat al Congrés i al Parlament i fins i tot va formar part del primer Govern tripartit.

➡️ Política

Més notícies: