Primer pla de Joan Ignasi Elena parlant i alçant el braç dret cap endavant
POLÍTICA

La criticada reacció de Joan Ignasi Elena a l'onada d'apunyalaments a Catalunya

Els primers dies d'agost hi ha hagut, almenys, sis atacs amb arma blanca a Catalunya

L'auge de la delinqüència a Catalunya continua imparable. El juny, per exemple, ja va acabar amb un balanç rècord d'assassinats. Ara, aquest inici d'agost està sent desastrós per l'onada d'apunyalaments que s'estan succeint a tot el territori català.

Des de començament de mes, és a dir, ni cinc dies, ja s'han conegut fins a sis atacs amb arma blanca a tot Catalunya. I això només tenint en compte els incidents que han transcendit a la premsa, per la qual cosa probablement hi ha hagut encara més casos.

Un mort i cinc ferits en apunyalaments a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, el Calafell i el Salou és el balanç d'aquests pocs primers dies d'agost. La violència està desbocada a Catalunya mentre el conseller de l'Interior, Joan Ignasi Elena, segueix a la seva. I és que la seva reacció a aquests moments de crisi ha generat una onada de crítiques al màxim responsable polític de la seguretat al territori català.

Al seu compte oficial de Twitter, Joan Ignasi Elena no s'ha pronunciat sobre els nombrosos apunyalaments que hi ha hagut els últims dies. El conseller de l'Interior, això sí, ha tingut temps per desmentir una informació que assegurava que els Mossos s'havien posat en contacte amb l'entorn de Carles Puigdemont per pactar la detenció de l'expresident en el cas que decideixi tornar a Catalunya aquesta setmana. Ho ha fet fent 'retweet' d'un missatge publicat per Gonzalo Boye, advocat de Puigdemont.

No és la primera vegada que Joan Ignasi Elena aposta pel silenci en moments de crisi. Després dels tres assassinats que hi va haver la nit del Sant Joan passat, el conseller de l'Interior també va optar per mantenir un perfil baix. Només va concedir una entrevista amigable amb la ràdio pública catalana, Catalunya Ràdio, mentre sí que va tenir temps per publicar un vídeo a les seves xarxes socials fent bromes i imitacions. Un vídeo que, lògicament, ja va provocar la ira de molts ciutadans que veien inconcebible que el màxim responsable polític de la seguretat a Catalunya es dediqués a publicar aquest tipus de vídeo poques hores després de conèixer-se l'assassinat de tres persones en una sola nit.

Així doncs, la història es repeteix. Mentre la violència campa a gust a Catalunya, el conseller de l'Interior en funcions opta per callar com si res greu estigués succeint. No seria estrany que consideri que aquests apunyalaments siguin simplement "percepcions" alimentades "per 'bulos' de l'extrema dreta", com ja ha afirmat més d'una vegada.

➡️ Política

Més notícies: