Primer pla de Sílvia Orriols somrient lleugerament amb la boca tancada
POLÍTICA

Sílvia Orriols demana a la Generalitat que delegui les competències en immigració

L'alcaldessa de Ripoll es pronuncia sobre el traspàs de la immigració a Catalunya per demanar que la gestionin els ajuntaments

Se succeeixen les reaccions a les votacions d'ahir: més en particular, al traspàs de la immigració que Junts ha tret al PSOE. Cosa que arriba a Catalunya quan la immigració és un tema prioritari. Sílvia Orriols ha demanat que es delegui als ajuntaments.

Junts pensa en Orriols

Les agòniques negociacions amb el PSOE anaven encaminades a aconseguir coses de cara al votant català. I després de molt de temps, Junts pensa ara en la immigració. Així ho mostren amb el traspàs de la immigració que han obtingut de Sánchez.

Com hem explicat des d'E-Notícies, la immigració i la inseguretat anaven al ritme de convertir-se els temes estrella del 2024. I sembla que Junts n'ha pres nota. Perquè al capdavall el que ha fet Puigdemont és assumir el discurs d'Orriols.

Això evidencia que Junts ha passat de criminalitzar Aliança Catalana a intentar guanyar-li al seu propi terreny. Amb el que va passar ahir, Puigdemont mostra que té molt present l'interès electoral de la immigració. I per extensió, que també té molt present Sílvia Orriols.

Com calia esperar, l'alcaldessa de Ripoll s'ha pronunciat. Si Ignacio Garriga avisava que aquest traspàs no solucionarà res, Orriols ha demanat que es delegui als ajuntaments:

Canvis en el discurs: Junts, VOX i AC

Com diem, aquesta situació s'orienta cap a les autonòmiques i res més. Perquè més enllà d'anunciar-ho als quatre vents, ni Junts encara sap com quedarà el traspàs. Davant d'això, Orriols ha pogut reaccionar demanant que es transfereixi als ajuntaments.

Però el que és fonamental, que era prendre posicions en el debat migratori, ja comença a quedar definit. I la inclusió de Junts al debat obligarà les altres formacions - VOX i AC - a reajustar el seu discurs. Més que res, perquè no sigui ara Junts qui els mengi la torrada.

Encara que els de Puigdemont també tenen una bona feina al davant pel que fa al discurs. Amb la seva recent reincorporació a la política, hauran de justificar dues coses davant del votant independentista. Que pacti amb qui deia que no pactaria mai i que no parlessin abans de la immigració.

➡️ Política

Més notícies: