Primer pla de Gabriel Rufián
POLÍTICA

Segueix el flirteig de Gabriel Rufián amb Podem

El portaveu d'ERC felicita l'aniversari a Podemos: continua l'idil·li amorós entre el republicà i els morats

Gabriel Rufián s'emporta bé amb Podemos i viceversa. El republicà i els morats han protagonitzat durant els darrers mesos un flirteig polític. Ara, els ha felicitat l'aniversari i els ha dedicat una floreta: “Respecte etern a qui no es doblega”.

Rufián morat

Entre petons i crits de “sí es pot” va ser rebut Rufián en un acte de campanya de Podemos de les darreres generals. El portaveu d'ERC va ser un dels màxims defensors d'Irene Montero. Perquè Rufián no es porta gaire bé amb Yolanda Díaz: va arribar a dir que li fa més por que Abascal.

Aquesta relació amistosa ha estat més aplaudida des de sectors de Podemos que des de sectors 'indepes'. De fet, una de les crítiques que rep Rufián és que a la pràctica fa més per Espanya que per Catalunya.

Per tot això, es va especular que Podemos fitxaria Rufián. La coordinadora de Podem Catalunya, Conchi Abellán, va enviar la invitació. “Rufián encaixa més amb nosaltres que amb ERC, ell no encaixa per res amb Esquerra, si vol venir a Podemos, té els braços oberts”.

Companys de naufragi

Al cap de poc, es va especular que Podemos i ERC anirien junts a les europees. Però al final no va sortir: l'odi compartit per Sumar no va ser suficient, amb diferències ideològiques a part. En qualsevol cas, continua l'idil·li amorós entre Rufián i Podemos:

A excepció d'algun recordatori dels 18 mesos, gairebé totes les respostes són afins a Podemos. “Gràcies”, “ens veiem pel camí”, li diuen els usuaris en xarxes. Però per ara tot això són copets a l'esquena entre dos partits que s'enfonsen.

Tret que li funcioni la seva estratègia, Podemos està en vies de desaparició. Per la seva banda, ERC segueix de capa caiguda i així ho va reflectir el CIS a la seva última enquesta. Ara com ara, companys de naufragi.

➡️ Política

Més notícies: