Muntatge fotogràfic d'Ada Colau Mirant Jaume Collboni
POLÍTICA

Ada Colau torna a somriure gràcies a Collboni

Després de l'ajornament de la trobada entre Jaume Collboni i Ada Colau, la líder de Barcelona en Comú ha confirmat que ja s'han reunit i s'ha mostrat "esperançada" davant dels mitjans


Ada Colau i Jaume Collboni, finalment no es van reunir dijous passat. Des de Barcelona en Comú, van traslladar que la trobada quedava ajornada a petició del govern. Tot i això, aquest dissabte 20 de gener, Ada Colau ha confirmat que la reunió ja s'ha produït de forma discreta.

Ho ha fet aquest dissabte a la tarda durant la manifestació en suport a Palestina. I el cert és que l'exalcaldessa de Barcelona s'ha mostrat optimista després de la trobada amb Collboni. "Ens hem vist amb l'alcalde Collboni i he de dir que valoro més positivament aquesta reunió que d'altres".

L'acord amb Junts no està entre les opcions de Collboni, diu Colau

La líder de BComú, ha confirmat que l'opció prioritària de Jaume Collboni és formar "un govern progressista de tripartit entre el PSC, els comuns i Esquerra Republicana". Així ho ha afirmat a l'inici de la manifestació de suport al poble palestí celebrada aquest dissabte a Barcelona.

Ada Colau també ha assenyalat que ella és "prudent", ja que l'aposta de Jaume Collboni "no s'ha concretat gaire". Tot i això, en les seves declaracions a la premsa, ha valorat positivament la trobada perquè Collboni ha mostrat la seva prioritat per un govern tripartit.

A més, l'exalcaldessa de la ciutat comtal ha afegit que per a l'alcalde de Barcelona "Junts no és la principal opció". Per aquest motiu, ha assegurat sentir-se ara “més esperançada”.

Per Ada Colau, l'acord entre els tres partits seria la millor opció. Ja que "donarà una majoria suficient per tirar endavant un projecte de ciutat progressista, que doni resposta als grans reptes en l'habitatge, en urbanisme, en polítiques socials i que, a més, aprovi uns pressupostos".

Primer pla d'Ada Colau parlant amb diversos micròfons de diferents mitjans de comunicació davant

ERC i PSOE cada cop més a prop

Aquest divendres 19 de gener passat, Elisenda Alemany, presidenta del grup municipal d'Esquerra Republicana, va assegurar que les converses amb l'alcalde de la capital catalana, Jaume Collboni, s'han "intensificat" els últims dies.

Per aquest motiu, Ada Colau ha aprofitat l'ocasió per demanar a l'alcalde una àgil entesa amb Esquerra Republicana. "Per anar cap a aquest govern tripartit que suma majoria suficient per aprovar els pressupostos i tirar la ciutat endavant", ha conclòs.

➡️ Política

Més notícies: