Muntatge de Silvia Carrasco amb un missatge amenaçant
POLÍTICA

Segueix l'assetjament a Sílvia Carrasco, professora contrària a la llei trans: 'Tant de bo et moris'

Tornen els atacs i els insults cap a les feministes crítiques amb el moviment trans a Catalunya

La presidenta de Feministes de Catalunya torna a ser assetjada. Sílvia Carrasco ha denunciat a través de xarxes la marginació a què sotmeten el seu grup i els insults que ja rep per correu electrònic. En qualsevol cas, no és la primera ocasió en què Carrasco o Feministes de Catalunya són directament assenyalades i amenaçades.

Assetjament i marginació

Professora d'antropologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), encara que Sílvia Carrasco és coneguda per ser una de les veus més crítiques amb el transgenerisme. Des del feminisme que ella i moltes altres representen, entenen que el moviment queer atempta contra la lluita feminista real.

"S'ha aconseguit instal·lar la idea que la ideologia trans és progressista, encara que polvoritzi les polítiques d'igualtat, redueixi ser dona a declarar-se dona, i converteixi menors sans en pacients-consumidors de per vida", així s'ha expressat Carrasco en més una ocasió sobre el moviment trans.

Defensar aquestes idees li ha costat ser assetjada i marginada. Més en particular, a la seva universitat. Fa tres mesos, per exemple, es va trobar la seva aula empaperada amb el missatge “alerta terf” i, poc després, un grup d'estudiants va rebentar una de les seves classes.

Insults a xarxes

Ara, la professora Carrasco ha tornat a denunciar els atacs que pateix tant ella com el col·lectiu. A més d'assenyalar el buit que pateixen els mitjans i les autoritats polítiques, Carrasco ha explicat que rep insults per email. “Tant de bo et moris, puta terfa”.

Tuit de Sílvia Carrasco on mostra missatges amenaçadors

Aquesta fustigació cap a sectors crítics amb el moviment trans s'ha accentuat en els darrers mesos. El motiu és l'impuls a la ideologia trans que va fer el Govern d'ERC amb la consellera Verge al capdavant. L'avantprojecte de llei trans va ser polèmic perquè, entre altres coses, contemplava un servei de mediació entre els pares i la Generalitat perquè els menors de 12 a 16 poguessin iniciar el canvi de sexe.

Al marge que Catalunya és una de les regions que posen més facilitats per al canvi de sexe en menors a través del servei 'Trànsit'. Una cosa que passa al mateix temps que el Regne Unit fa marxa enrere i prohibeix l'hormonació a menors després del terratrèmol social que va suposar l'Informe Cass.

➡️ Política

Més notícies: