Nova bandera LGTB+

POLÍTICA

El Regne Unit posa fi a la ideologia de gènere al seu sistema públic de salut

Pas enrere del govern britànic a la deriva del seu Servei Nacional de Salut. Adéu al llenguatge inclusiu

El Regne Unit ha decidit posar ordre i ha començat a fer marxa enrere després d'anys d'impuls de la ideologia de gènere i el trangenerisme. Primer va decidir prohibir la prescripció de bloquejadors de pubertat en nens i adolescents amb disfòria de gènere. I ara ha decidit anar un pas més enllà.

Per començar, el Servei Nacional de Salut (NHS) deixa clar que el sexe és un fet biològic i, com a conseqüència, adaptarà el sistema sanitari i les seves normes a aquesta premissa. La proposta es votarà les properes setmanes per a la seva aprovació definitiva.

No llenguatge inclusiu i sí als espais separats per sexe

Els canvis que es preveuen són diversos. Un dels més destacats és, com indica el col·lectiu Contra el borrado de las mujeres, que “es prohibirà als homes transfemenins utilitzar i rebre tractaments a sales destinades exclusivament a dones”. Es tracta d'una mesura per preservar “la intimitat i la protecció” de les dones i les nenes que acudeixin al sistema de salut públic britànic.

Les directrius actuals del Sistema Nacional de Salut britànic permeten la utilització d'espais exclusius femenins per part d'homes autoidentificats com a dones. Un fet que va generar protestes i preocupació per part de diverses usuàries del sistema públic de salut del país.

També hi haurà canvis a la comunicació oficial de l'NHS. I és que, malgrat que alguns centres van potenciar el llenguatge inclusiu, aquest quedarà apartat de les normes del sistema nacional de salut britànic. Per posar alguns exemples, s'eliminaran conceptes com a “progenitor lactant” per recuperar el concepte “mare” o la substitució de l'expressió “persones amb ovaris” per “dones”.

Totes aquestes mesures s'estan prenent en el context de la publicació recent de l''Informe Cass'. És un estudi elaborat per la pediatra Hillary Cass i que es considera el més important que s'ha fet fins ara respecte als tractaments per a les persones amb disfòria de gènere.

Entre altres conclusions, a 'Informe Cass' advertia de les conseqüències negatives dels tractaments a nens i joves amb disfòria de gènere. I és que, segons aquest estudi, l'exercici de permetre aquests tractaments a poca edat es basen en “fonaments poc sòlids”.

➡️ Política

Més notícies: